El retorn de la competició oficial a Gateway s’ha produït avui amb el primer entrenament, marcat pel retorn de Sébastien Bourdais i liderat per Will Power, seguit dels seus companys Newgarden, Pagenaud i Castroneves.

El retorn de la IndyCar Series a inici en una sessió oficial va començar amb els pilots prenent contacte amb el traçat i practicant Pit Stops. Al cap de pocs minuts va arribar la primera bandera groga a causa d’un estrany incident, protagonitzat per Max Chilton, que va fer una virolla al Pit Lane i va atropellar un mecànic.

Les primeres voltes rodaven al voltant dels 24 o 25 segons, amb els Penske prenent el comandament des dels primers minuts. No obstant això, el domini no era només de Penske, sinó dels vehicles Chevrolet, ja que pilots com Ed Carpenter o Carlos Muñoz també estaven en les primeres places.

La sessió va concloure amb els quatre cotxes de Penske monopolitzant les quatre primeres places. Amb Will Power al capdavant (24.2521), seguit de Josef Newgarden, Simon Pagenaud i Hélio Castroneves. Ed Jones ha estat cinquè i el primer dels Honda.