La sessió classificatòria a Gateway ha estat, tal com havia previst l’entrenament lliure, absolutament dominada per Penske, que ha posat als seus quatre pilots al capdavant. La Pole ha estat per a un Will Power que, sumat a la seva habitual talent a l’hora de qualificar, ha estat afavorit pel sorteig i ha qualificat en millors condicions.

La sessió lliure havia deixat clar que Penske i Chevrolet estaven al capdavant, i això no ha deixat de ser així en la classificació. Will Power, l’últim a qualificar, es porta la Pole amb un espectacular 189.642 mph de velocitat mitjana. Josef Newgarden ha estat segon, amb Hélio Castroneves tercer i Simon Pagenaud quart.

Però no ha estat només Penske qui ha dominat, sinó Chevrolet en general. A.J. Foyt Enterprises aconsegueix la seva millor classificació de l’any, amb Carlos Muñoz 8è i Conor Daly 11è. Ed Carpenter ha estat 5è amb JR Hildebrand, el pitjor dels Chevy, 15è.

Quant als Honda, Takuma Sato ha estat el millor d’ells després de qualificar sisè amb un 184.186. Resultats entre regulars i mediocres han aconseguit els seus companys: Alex Rossi 9è, Ryan Hunter-Reay 14è i Marco Andretti 20è.

Qui sí que ha patit ha estat l’equip Ganassi que, excepte pel segon classificat del mundial Scott Dixon, que ha estat 7è, completa una classificació molt fluixa amb Max Chilton 16è, Tony Kanaan 17è i Charlie Kimball 18è.

La resta de pilots Honda s’han repartit la zona mitjana i baixa de la taula amb Graham Rahal, el millor dels pilots de la marca japonesa a la general després de Dixon, 13è; Sébastien Bourdais 19è en el seu retorn a les pistes. El seu company Ed Jones ha estat 12è, mentre que l’equip restant, SPM, ha col·locat James Hinchcliffe 10è amb Sebastian Saavedra tancant la graella en el 21è lloc.

I així conclou la sessió classificatòria de la Bommarito Automotive Group 500 a Gateway. La cursa es disputarà demà a les 19:30 hora local.