Porsche Team ha aconseguit la tercera victòria consecutiva de la temporada, la segona consecutiva de l’equip #17 de Webber-Bernhard-Hartley. L’Audi #7 de Treluyer-Fasseler-Lotterer ha acabat segon per davant de Di Grass-Jarvis-Duval. A LMP2 victòria pel Ligier, mentre que a GTE també han guanyat els Porsche

HORA 1 – Porsche s’escapa i lluita oberta en LMP2 i GTE

Les 6 hores del circuit de les Ameriques començaven amb el tret de sortida que donava Jim Hall. Neel Jani des de la pole position amb el Porsche Team #18 feia una mala sortida i era superat per el seu company d’equip Mark Webber amb el Porsche Team #17. Al darrere André Lotterer líder del campionat en l’Audi Sport Team Joest #7 era superat pel Toyota Racing #1 de Sébastien Buemi. Però el alemany de seguida aconseguia superar al suís, en una lluita tu a tu en la zona del estadi.

Pel que fa a LMP2 els G-Drive Racing han mantingut els primers llocs mentre el KCMG que sortia últim del grup, anava remuntant, aprofitant la lluita que tindrien el Extreme Speed Motorsports #30 amb el G-Drive Racing #28 per la segona posició. Però per darrere arribava el KCMG i superava ambdós cotxes.

Però la primera aturada a box faria canviar força aquest esquema. El G-Drive Racing #26 perdia molt de temps a box, juntament amb el KCMG que baixava fins la cinquena posició. El més beneficiat era Oliver Webb amb el Team Sard Morand #43 que pujava fins al tercer lloc.

A GTE Pro, el Aston Martin Racing V8 #99 sortia molt malament i de seguida era superat pels Porsche Team Manthey amb el #92 de Fréderic Makowiecki liderant la cursa. Els AF Corse en una mala sortida han perdut temps darrere Patrick Long, però de seguida han aconseguit superar els Aston Martin i anar atrapant els Porsche poc a poc.

A GTE Am, el Dempsey- Proton Racing #77 liderava amb claredat.

HORA 2 – Porsche domina en LMP1 i GTE, KCMG s’escapa, Extreme i Toyota amb problemes

Hora tranquil·la a LMP1 on el Porsche Team #17 s’ha escapat encara més sobre el Porsche Team #18 mentre que els Audi Sport Team Joest patien molt amb els pneumàtics. Al darrere els Toyota Racing perdien una volta amb el liderat i a sobre Anthony Davidson (Toyota Racing #1) es passava de frenada en l’entrada de boxes i perdia una volta a baixa velocitat estalviant benzina per tal d’arribar a box.

A tot això a final d’hora entràvem en el primer Full-course-yellow, provocat per Ed Brown (Extreme Speed Motorsports #31) que en ser agressiu amb el últim revolt del circuit, es sortia de pista i impactava contra el mur. Això perjudicava el KCMG que en aquesta hora havia recuperat la primera posició en avançar al Extreme Speed Motorsports #30 i el G-Drive Racing #26. Tot i això l’equip de Hong Kong mantenia el primer lloc per davant del Signatech Alpine #36 que escalava fins el segon lloc.

Lluita més oberta al GTE Pro on els Porsche Team Manthey entraven en una lluita cos a cos on el #92 superava el #91 pel liderat de la cursa, mentre el AF Corse #51 s’apropava abans del FCY. A GTE Am, el FCY era benvingut per el Dempsey – Proton Racing #77 que després de ser superat per el SMP Racing #72, aquesta bandera gorga els anava genial per recuperar el primer lloc.

HORA 3 – Arriba la nit i les distàncies es redueixen

S’aproximava meitat de cursa, i el Porsche Team #17 cometia un greu error amb Mark Webber passant-se en el pit lane, perdent un minut però conservant el liderat sobre el Porsche Team #18. Més problemes tindria el Toyota Racing #2 de Mike Conway que patia una virolla en doblar un Aston Martin, i a final d’hora xocaria contra la barrera del revolt 12, deixant el full-corse-yellow i l’abandonament de la cursa per al cotxe japonès.

A LMP2, els pit stops tornaven a afectar al KCMG i el Signatech Alpine que lideraven la cursa. Ambdós baixaven al tercer i quart lloc respectivament deixant els primers llocs al G-Drive Racing #26 pilotat per Rusinov, seguit del Extreme Speed Motorsport #30 que seria superat pel KCMG a finals de la hora.

A GTE Pro, Makoweki del Porsche Team Manthey #92 recuperava la primera posició sobre els seus companys d’equip. A la categoria GTE Am, el Dempsey – Proton Racing #77 mantenien el primer lloc

HORA 4 – Les penalitzacions canvien la carrera

La cursa ha canviat molt degut a les penalitzacions que han rebut el Toyota Racing #1, el Audi Sport Team Joest #8, i el Porsche Team #17 que liderava la cursa. Això ha beneficiat al Porsche Team #18 que ha passat a liderar la cursa per davant dels seus companys d’equip. La situació l’ha aprofitat el Audi Sport Team Joest #7 per fer una parada extra.

A LMP2 el G-Drive Racing #26 ha mantingut el liderat de la categoria mentre que a GTE Pro els Porsche Team Manthey han seguit dominant. A GTE Am, Dempsey – Proton Racing ha mantingut el liderat.

HORA 5 – Cursa quasi decidida

Els equips han fet els darrers canvis en els seus pilots, benzina i pneumàtics en un LMP1 on Porsche Team liderava amb el #18 i el #17 seguit dels Audi Sport Team Joest #8 i 9. A LMP2, el G-Drive Racing dominava la categoria tot i el canvi d’estratègia del KCMG.

Mentre que a GTE Pro quan el AF Corse #51 de Vilander s’aturava a box per penúltim cop, patia un problema amb la porta que el feia perdre la possibilitat a podi. La lluita per la victòria se la seguien disputant els Porsche Team Manthey on Lietz, cotxe número 91 superava a Makowieki –cotxe #92, per el liderat de la cursa.

A GTE Am, Patrick Dempsey perdia el liderat en ser superat per el SMP Racing de Victor Shaytar i el AF Corse de Rui Aguas.

HORA 6 – Canvi de tendència

Porsche #18 liderava còmodament la cursa per un problema elèctric els ha deixat fora d’aquesta a falta de 30 minuts pel final. Tot i això els seus companys d’equip han pogut guanyar sobre els Audi Sport Team Joest.

A LMP2 ningú ha pogut amb els G-Drive que superen als tot poderosos KCMG. A GTE Pro un altre doblet del Porsche Team Manthey mentre que SMP Racing han fet una remuntada increïble per guanyar en GTE Am.