Pontus Tidemand ha estat anunciat com a pilot de M-Sport pel Campionat del Món de Ral·lis FIA 2019 per les dues primeres rondes.

El pilot de 28 anys tornarà al WRC amb un Ford Fiesta WRC de l’equip M-Sport. Ha firmat un contracte de dues rondes, de moment. La seva primera assignació serà l’obertura de la temporada 2019 al Ral·li de Monte-Carlo.

El suec correrà el Ral·li de Suècia, l’esdeveniment a casa seva. “No vull res més que aconseguir el meu somni per algun dia convertir-me en campió del món i això significa que he d’allunyar-me del camí segur i fer tot el possible per avançar”, va dir Tidemand.

“Hem trobat una gran solució i estic molt agraït de que en Malcolm m’ofereixi aquesta oportunitat. A Monte-Carlo, l’atenció es centrarà en l’experiència, per familiaritzar-se amb el cotxe i conèixer a l’equip abans del Ral·li de Suècia, on realment vull estar el millor preparat possible i poder lluitar de veritat”.

“Les meves experiències prèvies amb l’equip i el cotxe són genials, i sento com una cosa positiva el fet de tenir bons resultats tot i que hagi passat molt temps des de llavors”.

M-Sport és professional en tot moment i sé que m’entregaran totes les eines que necessito per a poder realitzar el millor esforç. Me’n alegro d’estar darrera del volant d’un automòbil WRC i, sobretot, això és possible gràcies al suport d’en Malcolm i els meus socis locals”.

“Aquest ha estat un gran objectiu per a mi i en el que hem treballat des de l’últim ral·li de la temporada. Ara mateix em sento més que preparat per afrontar nous reptes”. Encara està per veure si Tidemand fa tota la temporada amb l’equip britànic o no.

Des de que Sébastien Ogier va decidir mudar-se a Citröen, M-Sport ha estat lluitant per trobar fons suficients per a córrer el WRC. L’acord amb Tidemand podria ser una bona notícia per l’equip, però la seva alineació completa pel 2019 encara no s’ha revelat.

Malgrat això, s’informa que tant Teemu Suninen com Elfyn Evans correran a temps complet. Mentrestant, el copilot de Tidemand encara no s’ha confirmat, el suec va córrer amb Jonas Andersson durant el seu període al WRC2 el 2018.

El junior de WRC, del Campionat Àsia-Pacífic de Ral·li i el guanyador del WRC2 espera poder estar a temps complet al WRC, especialment després d’haver acabat la seva relació amb Skoda Motorsport després del 2018 i ara també s’estan separant del seu equip de gestió, Even Management.