Brad Binder ha aconseguit fer la Pole Position en els últims instants d’una sessió protagonitzada per una bandera vermella a causa de la pluja. Navarro i Bagnaia acompanyaran demà a Binder a la primera línia de la graella.

 

La sessió de classificació començava amb la pista molt mullada a causa de la pluja i amb una boira molt densa i espessa.

Durant els primers minuts de la Qualy, els pilots ja començaven a marcar temps. La primera posició anava canviant d’amo: estava molt disputada entre Navarro, Bagnaia, Binder, Antonelli i Dalla Porta. No obstant això, no va ser fins gairebé l’equador de la tanda quan Navarro es va treure un 2:26.984 de la màniga per col·locar-se líder, al mateix temps que la pluja començava a intensificar-se i mantenir-se a sobre de la moto es feia més difícil.

Als pocs minuts, les condicions de la pista no eren segures, així que els comissaris van decidir treure la bandera vermella i esperar que la pluja no fos tan intensa per a què els pilots poguessin tornar a sortir a rodar.

Després de gairebé mitja hora sense acció a la pista, la bandera verda va tornar a ser la protagonista i la lluita definitiva per la pole començava.

Els 10 primers minuts van servir als pilots per estudiar com estava la pista i, a 4 pel final, Rodrigo aconseguia ficar-se al Top5 i Bagnaia sorprenia a Navarro treient-li aquesta Pole provisional per més d’una dècima. Tot i així, l’espanyol no es conformava i tornava a fer un gran temps (2:26.361) que el tornava al capdamunt de la taula.

Ja amb la bandera a quadres, Brad Binder superava el temps de Jorge Navarro per només 93 mil·lèsimes. D’aquesta manera, el sud-africà es feia amb la Pole Position per a la cursa de demà i Navarro i Bagnaia l’acompanyaran des de la primera línia de sortida. El Top10 el completaven Dalla Porta, Rodrigo, Antonelli, Bendsneyder, Martín, Quartararo i Canet.