Bastianini s’emporta una Pole Position en una sessió bastant caòtica pel que fa a caigudes. A la primera linia l’acompanyaran Locatelli i Canet.

 

Pràcticament tots els pilots han sortit a pista durant els 5 primers minuts. Brad Binder ha sigut el primer en marcar temps, i en els mateixos instants ja hi havia 3 caigudes: el primer ha sigut Jorge Martín, el segon ha sigut Romano Fenati i, el tercer, Niccolo Antonelli.

Després de 10 minuts, Bagnaia sorprenia i baixava el millor temps d’aleshores, aconseguit per Binder, i el deixava en 1:28.022. Però al cap de poca estona, el sud-africà tornava a la lluita per la pole marcant un 1:27.701. Just després es notificava una bandera vermella per culpa de taques d’oli a la pista. És per això que 3 pilots han caigut gairebé al mateix lloc només començar la sessió.

Passat més d’un quart d’hora d’aturada, la Quali es tornava a posar en marxa i sortia a pista gairebé tota la graella. La majoria de temps s’han mantingut, pocs pilots han millorat i s’ha vist poc ball de posicions. Malgrat això, a 18 minuts per acabar, hem tornat a veure 2 sortides de pista per part de Magno i de Fenati, altra vegada.

Al cap d’uns minuts, Locatelli ha sigut capaç de baixar el temps de Binder i deixar-lo en 1:27.497, i tot seguit, els pilots han entrat al box.

A 6 minuts pel final, tots els participants han sortit a fer els últims intents amb els pneumàtics ja canviats. A la volta de llançament, però, María Herrera ha patit una horrible caiguda on es queixava de la mà esquerra, que ja la tenia tocada. Fins aleshores, la pilot manxega tenia adjudicat el 21è millor temps, però veurem què li diuen al centre mèdic i si podrà córrer demà.

Cau la bandera a quadres i Rodrigo cau al revolt que introdueix la recta de meta. Bastianini s’emporta la Pole en l’últim suspir, amb Locatelli segon i Canet a la tercera posició. El Top10 el completaran Bendsneyder, Navarro, Binder, Danilo, McPhee, Ono i Jorge Martín.

També hem conegut a última hora que Antonelli pateix una fractura a la clavícula i per tant, no podrà córrer demà.