Pol Espargaró ha estat operat satisfactòriament d’una hèrnia en el segment lumbar esquerre a Barcelona. Per això, el pilot de Red Bull KTM es perdrà la tanda de tests al circuit de Burinam, a Tailàndia.


Pol Espargaró comença l’any 2018 de la pitjor manera possible: a l’hospital. El pilot català avui ha estat operat satisfactòriament a l‘Hospital Universitari Dexeus-Grup Quirónsalud de Barcelona. La causa es deu a una hèrnia en el segment lumbar L4-L5 esquerre que li va donar extremes molèsties després d’una caiguda a 250km/h al passat test de pretemporada al circuit de Sepang.

No obstant, segons l’encarregat de portar l’operació del petit dels Espargaró, el doctor Enric Cáceres, “no es pot vincular directament amb la caiguda de Sepang, ja que no és hèrnia posttraumàtica, ja la tenia prèviament”, ha subratllat.

“Se li va realitzar una resecció de l’hèrnia. En Pol tenia molt dolor i també una afectació neurològica”, ha prosseguit el doctor donant detalls de l’operació al portal oficial de MotoGP.

Finalment, el Dr. Cáceres va afirmar que aquest dimecres ja li donaran l’alta, confirmant que l’operació s’ha realitzat correctament. “Es troba bé, la seva evolució és favorable i es preveu que demà (dimecres) li donin l’alta”, va concloure el doctor de l’hospital català.

Avui, després de l’operació, Espargaró ja ha rebut les primeres visites de familiars i amics, com s’ha pogut veure en les xarxes socials amb la presència del seu germà Aleix i la seva parella Carlota.

Ara començarà un període de recuperació que l’hauria de tornar a les pistes de cara a Qatar, sigui en els tests de l’1 al 3 de març o al primer GP de l’any el 18 de març. Per això, es perdrà amb plena seguretat els tests a Tailàndia del 16 al 18 de febrer. A falta de confirmació oficial, el substitut en aquests tres dies d’entrenaments serà el provador de Red Bull KTM, Mika Kallio.

Foto | MotoGP.com