A tan sols un dia que arrenqui la pretemporada de la Formula 1 en aquest 2018, les previsions meteorològiques temen el pitjor per al desenvolupament d’equips i pilots al Circuit de Barcelona-Catalunya. Les pitjors condicions possibles per obtenir informació són les que els meteoròlegs locals apunten que poden succeir els quatre primers dies de test.

El primer obstacle amb el què es mesurarà la Formula 1 serà el fort fred que entra a partir de dilluns a Catalunya. Segons apunten els pronòstics regionals, la temperatura no hauria de superar els 6ºC de dilluns, els tan sols 3ºC dimarts i ascendint per al dimecres a 7ºC com a màxim. Per al dijous la situació s’espera que millori i les temperatures haurien de remuntar considerablement fins a uns més acceptables 12ºC.

Però la principal amenaça d’aquests quatre dies és en forma de pluja. Un front de precipitacions s’espera que comenci a arribar a partir de la tarda de dilluns, i s’hauria de mantenir amb fortes pluges fins a la jornada de dijous. Els dos primers dies no s’esperen fortes pluges, però si que es podria incrementar la intensitat de cara a dimecres i al dijous.

Però en tota aquesta caòtica situació meteorològica hi ha un factor molt determinant i encara més preocupant que els meteoròlegs regionals estudien la possibilitat que succeeixi. Alguns mapes indiquen que des de dilluns a la nit fins dimecres al migdia hi ha la possibilitat que es produeixin nevades generals a cotes baixes, que podrien baixar fins a la pròpia línia del mar a Barcelona.

El Circuit de Barcelona-Catalunya, amb una elevació sobre el nivell del mar propera als 100m d’altura, es podria veure afectat per aquesta hipotètica nevada. Si és així, l’activitat en pista es paralitzaria completament i és probable que els cotxes perdessin un o dos dies de test al traçat català. Aquesta situació ja es va viure el 2010 a uns test de la GT Open, que no van poder saltar a la pista en aquella jornada i es van veure obligats a cancel·lar els entrenaments.

Aquestes informacions són molt complexes i difícils de preveure encara pel que apunten diferents mitjans regionals com el diari regional Ara.cat, i l’evolució de les properes hores serà fonamental per determinar la gravetat de l’assumpte. Les millors prediccions fan pensar que el fred serà visible però no en forma de neu, deixant tan sols pluja a la zona. En canvi, altres models apunten a una situació semblant a la del 8 de març de 2010 a la qual la neu va caure de forma abundant en bona part de Catalunya, com es pot apreciar a la següent foto del Circuit en aquestes dates.

Nevada del 8 de març de 2010 al Circuit. Copyright: Circuit de Barcelona-Catalunya

No obstant això, res està aclarit i falta veure per on poden anar els trets en aquest sentit. De tota manera, el que ningú sembla que podrà evitar aquests primers quatre dies de test serà la presència de la pluja en pista i un fred notable que faran d’aquests entrenaments, tot un mal de cap per als equips i pilots a l’hora de recopilar informació vital en els seus nous monoplaces de 2018.

Tota la informació que vagi succeint al voltant dels Test d’Pretemporada de la F1 a Montmeló la tindran de primera mà des de FormulaRapida.net i les seves xarxes socials.