Sergey Sirotkin, pilot oficial de l’escuderia Williams Martini Racing, va analitzar les seves primeres setmanes de treball amb el seu nou equip, en una entrevista realitzada per Motorsport.com. En ella podem observar el Sirotkin més humà, parlant sobre el seu dia a dia, la relació amb els integrants de l’equip i fins i tot la seva relació amb Robert Kubica.

La seva vida, des que va ser anunciat com a pilot de Williams per a la present temporada ha canviat molt. Malgrat ja estar ficat en el món de la F1, ha estat pilot de proves els últims tres anys amb Sauber i Renault, el seu calendari s’ha omplert d’esdeveniments i diu no haver descansat prou: “Realment m’agrada fer el que faig, sense importar el difícil que sigui. Si mirem cap enrere en aquestes cinc setmanes, podríem dir que hauria estat més correcte descansar una mica, dir “no” a algunes coses. Encara he de tornar a casa, recuperar-me una mica. Però entenc per què tot el que fem és tan important. Sóc conscient del que són aquests sacrificis, perquè el que estem fent ara serà realment beneficiós per a més endavant”, comentava Sergey.

El seu telèfon mòbil, diu no parar de sonar: “Les últimes setmanes han estat tan plenes que el meu telèfon, amb tots els missatges … Ni tan sols he llegit les notícies en molt de temps. Lamentablement no he pogut contestar a tothom. No vull que ningú se senti molest, però n’hi havien masses.”

El pilot rus va explicar com de anecdòtica va ser la primera vegada que va coincidir amb Frank Williams: “Hi ha una història de com em va veure per primera vegada a Grove aquest any. Estava fent pràctiques de pit stop, dues o tres vegades per setmana, amb mecànics. Un cop estàvem practicant, no portava l’uniforme i va aparèixer Frank, i jo estava d’esquena a ell. Em va mirar i va dir: “aquest nou mecànic, sembla una mica verd, necessita més temps d’entrenament”. Li van dir més tard que era jo. Aquesta va ser la nostra primera reunió aquest any”, deia irònic Sirotkin.

Abu Dhabi va ser un dels punts de partida en l’interès de Williams per tenir-lo a les seves files com a pilot oficial. Els bons test que va realitzar amb l’escuderia, li van fer guanyar sencer per ocupar el seient que té avui: “Es podria dir que em vaig adonar que vaig fer bé la meva feina i que les meves possibilitats eren molt més altes del que semblaven inicialment”.

La decisió de decantar-se per Sirotkin, va truncar el somni de molts amants de la F1 de veure de nou al volant a Robert Kubica. El polonès, qui també va realitzar diversos test amb Williams, es va quedar sense seient després de l’aposta per Sirotkin, que es va convertir en el “dolent” del serial: “Per ser honestos, hem tocat moltes vegades aquest tema: dolorós per a alguns, no per altres. Ell és una gran persona realment agradable. Entenc la seva posició, realment ho respecte, ha aconseguit molt. Però no estem aquí per ser bons nens i cedir els uns amb els altres. Això és cada home per la seva banda i ell ho entén com jo. Tenim una relació normal. És un signe del meu gran respecte per ell”, explicava el pilot rus.

Sirotkin, qui farà parella amb Lance Stroll, conduirà el primer Williams dissenyat sencer per Paddy Lowe des de la seva tornada a l’escuderia: “És un concepte molt més agressiu. En moltes àrees per a enginyers, sempre és una qüestió d’equilibri entre fiabilitat i velocitat. I fins a cert punt, la fiabilitat sempre va tenir prioritat. Però ara hem optat per un enfocament molt agressiu”, deia el de Williams que assumeix que li falten muhas coses per descobrir de la F1: “És cert, encara hi ha molt que no sé, moltes coses que no he vist, però la forma en que es va desenvolupar la meva relació amb l’equip, com ja he dit, va sorprenentment bé. Van ser unes dures cinc setmanes. Molt dur, fins i tot. Però estic realment amb ganes de treballar amb l’equip”.

Foto: Williams Media