Nelson Piquet ha aconseguit la pole position per a la ronda inaugural de la temporada 2016-17 de la FIA Formula E. El campió de 2014-2015 feia la pole per davant del seu company d’equip Oliver Turvey. El debutant “Pechito” Lopez finalitzava tercer.

En el primer grup veiem com Loïc Duval (Faraday Future Dragon Racing) es situava en pole position provisional amb un temps de 1:03.637 min. El francès superava al seu compatriota Nicolas Prost (Renault e.dams) en una dècima. El francès gairebé patia un impacte contra el mur en l’últim revolt.

En el segon grup, Lucas Di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) impactava contra el mur en la seva volta ràpida, en una zona on havien canviat els pianos. El brasiler causava la bandera vermella quan ningú del grup havia marcat volta.

En tornar la bandera verda, Oliver Tuevey (NextEV NIO) sorprenia a tothom ficant-se en pole position provisional per davant de Sam Bird (DS Virgin Racing) en només 27 mil·lèsimes.

El NextEV NIO seguia sorprenent amb Nelson Piquet  aconseguint baixar en 1 dècima el temps del seu company d’equip en el tercer grup. El brasiler juntament amb Felix Rosenqvist (Mahnidra Racing) aconseguien marcar la volta ràpida, abans que Robin Frijns impactés contra el mur en el mateix punt que Di Grassi, causant la bandera vermella.

Això significava que ni Mitch Evans (Panasonic Jaguar Racing) ni Jean-Eric Vergne (Techeetah) havien pogut marcar volta, obligant-los a sortir en els últims dos minuts de sessió. El neozelandès es classificaria en dotzena posició, mentre Vergne pujava a la sisena.

En el quart grup, ja amb la noticia de que no hi hauria super pole, Jose Maria Lopez (DS Virgin Racing) aconseguia la tercera posició, mentre el campió Sebastien Buemi (Renault e.dams), classificava cinquè.

Resultats:

1 Piquet 2 Turvey

3 Lopez 4 Bird

5 Buemi 6 Rosenqvist

7 Abt 8 Duval

9 Vergne 10 Prost

11 Heidfeld 12 Engel

13 Da Costa 14 Carroll

15 Sarrazin 16 Evans

17 Ma 18 D’Ambrosio

19 Di Grassi 20 Frijns