Stéphane Peterhansel es proclama guanyador del Rally Dakar 2016, Sébastien Loeb guanya l’etapa per davant de Hirvonen i Al-Attiyah


 

Stéphane Peterhansel, “Messieur Dakar” aconsegueix el seu sisè Dakar en la categoria de les quatre rodes i amb aquesta ja van 12 victories de Rally tant en motos com en cotxes. S’augurava un Rally complicat i dur però a més a més les tres grans marques han lluitat fins al final i nomès cal mirar la classificació general ens hem donem compte. Les tres primeres posicions son per a tres cotxes diferents, Peugeot, Mini i Toyota respectivament.

Avui l’etapa ens duia a la preciada Rosario amb 180 km d’especial i de pur tràmit per als caps de cartell. L’única lluita destacable era per a la tercera posició de la general que amb la victoria d’ahir de Mikko Hirvonen (Mini) se li complicaven les coses a Giniel De Villiers (Toyota). Avui hem pogut veure un Hirvonen agressiu, atacant per aconseguir la posició de podi en el seu any de debut però finalment no ha sigut així i ha de conformar-se amb un magnífic quart lloc.

La victoria d’etapa se l’ha endut un altre debutant, Sébastien Loeb, qui va fer una primera part de Rally espectacular però que en les etapes on la navegació era més dura ha sofert molt. Avui es treia aquest sabor agre-dolç amb la victoria d’etapa i aquesta novena posició a la classificació general.

Un altre pilot que ens ha donat emoció fins al final de la prova ha estat Nasser Al-Attiyah que encara que no tingués motles opcions a guanyar ha fet un últim tram d’etapes rapidíssim. Cal destacar que avui ha acabat tercer en l’etapa consolidant aquest subcampionat.

Finalment molta mala sort per als pilots de casa, tant Nani Roma com Carlos Sainz. Aquest últim per culpa d’un problema mecànic que el va fer abandonar i el català de Mini amb molts problemes ha acabat recuperant el terreny perdut a la primera part del Rally acabant en una meritòria 6a posició de la general.