Dani va marcar el millor temps de la sessió just abans de la bandera de quadres, superant a Zarco, que va ser segon, i Marc Márquez, tercer. Yamaha i Ducati deceben.


Massa aviat per treure conclusions, i menys si és un circuit nou. Però si fem un punt de vista general als test de Tailàndia, s’allunyen molt del que vam veure a Sepang. Només un denominador comú, unes Hondes fortes i constants. Ràpides a una volta i en ritme de carrera. En el tercer dia de test al circuit de Buriram, ho han tornat a demostrar.

Dani Pedrosa ha aconseguit el millor temps de la sessió, 1: 29.781, superant el temps de rècord dels tests de dissabte, de Marc Márquez. Si només Marc va ser capaç de baixar de l’1:30.00, avui s’han unit al club el seu company d’equip i Johan Zarco, una de les sorpreses. Ha estat l’única Yamaha capaç de competir amb les Honda, que ocupen tres de les quatre primeres posicions. Márquez ha estat tercer i Crutchlow quart.

El de Cervera ha tingut un dels ensurts de la jornada quan s’ha caigut al revolt 12. Un accident sense més conseqüències. Les Honda han tret partit de la seva bona acceleració en un circuit de llargues rectes on aquest factor és diferencial. Potser per això, tant les Ducati com les Yamaha han quedat petites al costat dels de Repsol. Honda sembla tenir clar el motor que vol muntar i respecte al carenat aerodinàmic i al basculant decidiran a Qatar.

Els que semblaven que anaven en una molt bona direcció i que ara entren en un mar de dubtes són les Ducati. Van sortir reforçades de Sepang, amb Lorenzo i Dovizioso a un gran nivell, però els test de Buriram deixen males sensacions. Sobretot, per part de Lorenzo. L’espanyol no ha trobat ni el ritme ni les sensacions i avui s’ha muntat a la moto de 2017 per veure la font dels problemes. Després dos desenes posicions en els dos primers dies, avui Lorenzo ha rodat dotzè a gairebé dos segons de la volta més ràpida. Dovizioso ha estat setè.

Els que tampoc van fins són els de Yamaha. Avui de nou, mals resultats amb la vuitena posició de Viñales i la novena de Rossi. Des de l’equip, però, apunten que han estat a la recerca d’un bon ritme de carrera, no de classificació.

Els test d’Buriram són història i deixen a Honda un pas per sobre de rendiment, o dos. Són test i la informació agafada en pinces, però com ja apuntaven ahir des Honda, “van en la bona direcció”, i això a Márquez, segur que li agrada per acabar renovant.