Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) ha liderat el primer dia d’entrenaments de MotoGP al circuit de Motorland Aragón, seguit de Jorge Lorenzo en segon lloc i Johann Zarco tercer. Marc Márquez ha acabat en quarta posició.

La sessió va començar sota un cel blau, però ja sota condicions mullades. Márquez va ser el més ràpid al començament de la sessió, amb Valentino Rossi en un inesperat cinquè lloc. Dani Pedrosa es va aplicar bastant al final de la sessió, realitzant bons temps.

Amb la pista assecant-se a poc a poc, més i més pilots van començar a millorar els seus temps. Jorge Lorenzo, sembla sentir-se còmode en aquesta pista sent un dels pilots que va millorar molt. Marc Márquez va entrar en els boxes, quan el seu company d’equip Dani Pedrosa li “va robar” el primer lloc, seguit per un altre espanyol Jorge Lorenzo en segon lloc.

En l’últim intent per fer la volta ràpida, Johann Zarco també aconseguia una volta ràpida desplaçant Márquez a una quarta posició, agafant el tercer lloc. Dani Pedrosa va ser l’únic pilot que va aconseguir un temps per sota de la barrera dels 2 minuts amb un 1:59.858.

Andrea Dovisiozo va finalitzar la sessió vuitè, l’altre italià Valentino Rossi finalment només va acabar vintè, clarament patint amb la seva lesió. El seu company Maverick Viñales només va aconseguir la dissetena posició, Yamaha clarament no ha tingut el seu dia avui.