Thomas Lüthi va liderar els primers lliures a Motorland Aragó sobre pista mullada. Mattia Pasini va ser segon i Sandro Cortese va aconseguir el tercer lloc. Els segons lliures van ser liderats per Mattia Pasini en condicions seques.

La sessió del matí va començar en condicions mixtes sobre el traçat de Motorland Aragón, però amb la pluja caient a la pista, la sessió ràpidament es va convertir totalment en condicions de mullat. Després del seu bon cap de setmana a Misano, sembla ser que Thomas Lüthi va trobar el seu ritme. El suís, ràpidament va liderar la sessió per aconseguir el primer lloc al final.

L’altre contendent pel títol Franco Morbidelli només va aconseguir un sisè lloc, gairebé a 1 segon del temps del suís. Amb Alex Márquez tornant del seu gran accident a Misano, l’espanyol no apareixeria completament en la sessió. Marcel Schrotter i Miguel Oliveira també van fer bon temps en condicions humides.

La sessió de tarda de divendres va ser liderada per Mattia Passini, l’italià va realitzar un temps bastant impressionant de 1:54.439. Seguit de Franco Morbidelli en 2n i Takaaki Nakagami en tercer lloc. El líder del matí, Thomas Lüthi només aconseguia el vuitè lloc, 1.2s per sota del més ràpid.

Alex Márquez sorprenentment va acabar en 29 º lloc, després de fer poques voltes. L’espanyol que pateix de la seva lesió, va decidir prendre analgèsics, però va reaccionar malament i va haver d’abandonar la sessió.