Dani Pedrosa ha fet la Pole del GP de Catalunya en un mal dia per a Yamaha i per a Marc Márquez. Lorenzo i Petrucci acompanyaran el pilot local a la primera línea de la graella.

La Q1, probablement una de les més interessants de la temporada, va començar amb les Yamaha, totes en aquesta sessió, anant a per totes des del començament. Jonas Folger es va posar primer amb un gran 1:44.239, seguit de Maverick Viñales. A Johann Zarco li va costar una mica més peró finalment es va posar tercer, el mateix li va passar a Valentino Rossi. Cal Crutchlow, un altre candidat a passar a la Q2, va caure a falta d’un minut.

Tot i que Rossi va fer una gran última volta, es va quedar a 40 mil·lèsimes del seu company que, juntament amb Folger, va ser qui va passar a la Q2. Bradley Smith ni va sortir a pista. De fet, el britànic havia caigut a l’FP4, havia pres mal al dit petit de la mà i va declarat no apte per rodar.

Ja en la Q2, Marc Márquez va patir la seva tercera caída del dia, al tercer revolt. Jorge Lorenzo es va posar al capdavant amb un 1:44.201, seguit de Dani Pedrosa, que posteriorment es posaria primer. Márquez va tornar a pista amb la segona moto y es va posar tercer, però va ser superat per Danilo Petrucci i va tornar a caure.

Les posicions no van tornar a canviar i Pedrosa es va fer amb la Pole amb un 1:43.780, seguit de Lorenzo i Petrucci, i amb Márquez, Aleix Espargaró i Héctor Barberá en la segona línia.