Mattia Pasini s’ha fet amb la seva primera Pole a Moto2 amb un temps establert als pocs minuts de començar la sessió. Oliveira i Morbidelli completaran la primera línia en la graella de demà.

Per primera vegada des de 2007, i per primera vegada en la categoria de Moto2, Mattia Pasini començarà una carrera des de la primera posició, ja que s’ha fet amb la Pole del GP de la República Txeca. Segon ha estat un Miguel Oliveira, que ha estat l’únic pilot de cap en fer el seu temps en els compassos finals de la classificació. El líder del mundial, Morbidelli, sortirà tercer.

El millor Rookie de la temporada i cinquè a la general, Pecco Bagnaia, comanda la segona línia; amb Jorge Navarro cinquè i Àlex Márquez, segon del campionat, sisè. El quart classificat del mundial, Thomas Luthi, només ha pogut ser 12è.

La sessió es va disputar, igual que tota l’activitat de dissabte a la pista, en unes ideals condicions de sec. Durant la primera meitat de la sessió, Pasini va comandar la taula amb un 2:02.611, registre que seria finalment la Pole. El líder del mundial Franco Morbidelli i Jorge Navarro completaven provisionalment la primera línia.

Malgrat el poc moviment que hi va haver en les primeres posicions, hi va haver diverses caigudes: Simone Corsi, Dominique Aegerter, Sandro Cortese, Karel Hanika, Augusto Fernández, Tetsuta Nagashima i Lorenzo Baldassarri.

La varietat de pilots que han liderat les diferents sessions d’entrenaments del GP deixa la carrera de demà, que es disputarà a les 12:20 hora local, sense un clar favorit a alçar-se amb la victòria.