Gabriel Rodrigo (RBA BOE Racing Team) s’ha estrenat amb la seva primera Pole Position al Circuit de Brno. I ho ha aconseguit en la seva única volta de tota la sessió: tan sols va donar un gir complet al traçat txec (a causa d’una caiguda), i va ser el més veloç de tot l’entrenament.

Malgrat haver nascut a Barcelona, ??és Argentí d’origen. Sortirà primer a la cursa de demà gràcies al seu registre de 2:08.571. Es tracta d’una sorpresa majúscula ja que Rodrigo no havia trepitjat cap de les tres primeres files de la graella aquesta temporada. Un gran resultat per a ell.

2n ha estat Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) que es va quedar a 0.150 segons. Bona posició de cara a demà tenint en compte que els seus rivals pel campionat sortiran més endarrerits. Va completar la primera línia el company de Rodrigo, Juanfran Guevara (RBA BOE Racing).

Es confirma el pas endavant de KTM després de la parada de l’estiu: la marca austríaca ha millorat notablement. Van aconseguir situar a 5 muntures entre els 7 primers. Tan sols Fenati i Joan Mir (Leopard Racing) van aconseguir ficar les seves Honda al capdavant. El balear va mostrar un ritme consistent.

La 5a plaça va ser per Nicolo Bulega (Sky Racing Team VR46), confirmant la seva millora. Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo), Marcos Ramírez (Platinum Bay Real Estate),  entren per primera vegada en el top 10 aquest cap de setmana, i Fabio di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3) van completar els 8 millors.

Aron Canet (Estrella Galicia 0,0), amb problemes, es va veure relegat a la 17a posició. Haurà de remuntar en carrera.