Simon Pagenaud s’ha emportat el millor temps en un tercer lliure que ha estat dominat pels Penske i el Ganassi de Dixon, que ha estat segon amb Power tercer.

La sessió va arrencar amb pilots com Charlie Kimball o Spencer Pigot sent els primers a prendre contacte amb la pista. Els temps no van ser competitius i no hi va haver moltes accions rellevants en la primera meitat de la sessió excepte una virolla d’Ed Jones.

Cap als últims 20 minuts, lideraven Ryan Hunter-Reay i Sébastien Bourdais, però els Penske encara no havien sortit. Quan ho van fer, van passar a ocupar, com han fet durant tot el cap de setmana, les primeres posicions. James Hinchcliffe va fer una virolla a falta de 2 minuts.

Finalment va ser el vigent campió, últim guanyador aquí i actual quart a la general, Simon Pagenaud, qui es va fer amb el millor temps de la sessió amb un 1: 16.032, amb Scott Dixon i Will Power, a una dècima del francès, segon i tercer respectivament. Quart ha estat Josef Newgarden amb Hélio Castroneves cinquè. Takuma Sato, sisè, ha estat el primer de la “resta”, i l’altre contendent al títol, Alex Rossi, només ha pogut ser 12è.

I fins aquí els entrenaments lliures del GP de Sonoma. Ara arriba l’acció de veritat amb una classificació que arrencarà avui a les 3:30 PM hora local.