L’alineació de M-Sport canviarà per complet d’un any a un altre. Mads Ostberg tornarà a M-Sport després d’abandonar l’equip el 2013, i aquest cop estarà acompanyat d’una jove promesa, el francès Eric Camilli, que ve de fer una bona temporada al WRC2. Elfyn Evans segueix negociant per tenir algun lloc en l’estructura després de caure del seient titular.


S’esperava el retorn d’Ostberg a l’esquadra britànica, amb la qual va completar tres temporades entre 2011 i 2013, després que l’equip Citroën confirmés la setmana passada que no disputarà el campionat l’any que ve per desenvolupar un nou cotxe de cara a 2017.

Ha estat una sorpresa la confirmació de Camilli, ja que només ha participat en 10 proves del WRC i mai ha pilotat un World Rally Car. No obstant això, el cap de M-Sport, Malcolm Wilson, no va ocultar que era un admirador del francès, de 28 anys, durant la temporada que ha signat aquest any Camilli al WRC 2.

Wilson encara ha de decidir si M-Sport abordarà els 14 ral·lis programats per a la temporada que ve amb els seus Ford Fiesta RS.

“L’any que ve, el repte de desenvolupar el nostre cotxe per 2017 tindrà una importància primordial. Hem de garantir que aquest projecte no es veurà compromès abans de prendre qualsevol decisió sobre la conveniència o no de disputar les 14 proves previstes”, ha dit un portaveu de l’equip.

Ostberg i Camilli reemplaçaran a Ott Tanak i a Elfyn Evans, que han tingut dues temporades decebedores aquest any. Divendres es va confirmar que Tanak competirà en els 14 ral·lis del campionat per al nou DMACK World Rally Team. Mentrestant, la porta de M-Sport no està tancada per Evans.

“L’equip està encara en negociacions amb Elfyn. Hi ha opcions perquè ell tingui algun tipus de programa en 2016. La notícia d’aquest possible programa es donarà a conèixer quan es coneguin els detalls”, ha afegit el portaveu.

L’última temporada d’Ostberg als comandaments d’un Fiesta RS va ser en 2013.

M-Sport no ha confirmat la durada del contracte per als seus nous pilots, però s’entén que l’acord de Camilli és per més d’un any.

Ostberg ha acabat el campionat quart aquest any i creu que podria lluitar per la victòria el 2016.

“He canviat el meu estil de conducció en els últims dos anys, així que serà interessant veure com funciona amb el Fiesta i si he de tornar o no al meu estil anterior. És difícil dir la rapidesa amb què serem capaços d’adaptar-nos, però en acord de que el Fiesta era molt fàcil de conduir”, ha dit el noruec.

“Sento que el meu pilotatge ha progressat molt últimament, i el pla és continuar amb aquesta progressió el proper any. Vull tornar a millorar a nivell de velocitat, lluitar per més podis, i crec que la victòria pot ser també una possibilitat. Vull ser més ràpid, i crec que puc fer-ho sense sacrificar la meva consistència”, ha assenyalat Ostberg.

Camilli ha acabat desè la temporada de WRC 2 amb un Fiesta R5. Va perdre la victòria en l’última cita, disputada a Gran Bretanya, després de patir problemes mecànics en el tram final.

“La prioritat per a la propera temporada serà descobrir el nivell necessari per competir amb un World Rally Car i aprendre del Fiesta RS WRC. Sé que serà ràpid, més ràpid que qualsevol cosa que mai hagi conduït, així que necessitaré anar pas a pas amb tot i treballar dur amb l’objectiu de millorar tots els aspectes que es necessiten per esdevenir un pilot de classe mundial”, ha dit Camilli.

“Vull fer el millor treball que pugui, però sé que no puc pressionar massa a mi mateix al principi. Estic molt motivat, però sóc conscient que cada pilot ha de començar en algun lloc i que necessitaré temps per ser competitiu al més alt nivell”, ha reconegut.

Wilson es mostra entusiasmat amb la seva nova formació. “Sabem el que Mads és capaç de fer i crec que té la capacitat de posar de nou a M-Sport i a Ford en l’esglaó més alt del podi el proper any. Hi ha una sèrie de proves en les que pot lluitar per la victòria, i aquest ha de ser el nostre objectiu per a la temporada que ve”, ha assenyalat l’anglès.

“L’experiència d’Eric al WRC és limitada, però, realment, crec que té tots els ingredients per ser un futur campió del món. Ja ha demostrat la rapidesa amb què es pot adaptar als nous cotxes i als nous ral·lis, i crec que seva progressió serà ràpida”, ha apuntat Wilson.

WRC