El nou company de Lando Norris arriba a la Fórmula 1 després de coronar-se campió de Fórmula 2 l’any passat

Oscar Piastri és un pilot d’origen australià de 21 anys. Després d’un any com a pilot reserva d’Alpine, ha aconseguit fer realitat el seu somni, arribar a la Fórmula 1. Gràcies a l’equip McLaren, Piastri té un repte molt interessant al davant.

No obstant això, no ha estat fàcil per l’australià arribar fins a la màxima categoria de l’automobilisme. L’incident que va tenir amb l’equip Alpine fa uns pocs mesos va estar a punt de complicar molt la situació.

Inicis

Piastri va començar a competir en kàrting a Australia, però es va traslladar al Regne Unit per participar en competicions més importants. D’aquesta manera, era més probable fer realitat el seu somni. Tot i això, no va destacar gaire en kàrting, però va arribar a la Fórmula 4 dels Emirats Àrabs Units. Allà va aconseguir uns quants podis.

Australian Grand Prix: Fast track to the top for Formula 1 rising star Oscar Piastri | Herald Sun
Copyright: Herald Sun
Un pas endavant

L’any 2017 va participar en la Fórmula 4 britànica, on va vèncer en sis ocasions i va obtenir sis ‘pole positions’. A mesura que va anar avançant la competició, Piastri va fer un gran salt de rendiment i va finalitzar subcampió. El campió va ser Jamie Caroline, però va quedar per davant de Logant Sargeant. El pilot nord-americà serà el rival de Piastri el próxim any, ja que s’ha unit a Williams.

Un any més tard, va competir en la Fórmula Renault 2.0. Durant la seva primera temporada en aquesta competició va obtenir tres podis. En canvi, l’any següent, va tornar a participar en aquesta competició, i va aconseguir cinc ‘pole positions’ i set victòries. A més, es va emportar el títol, amb menys de vuit punts sobre Victor Martins.

Australian Oscar Piastri sweeps Formula Renault Eurocup weekend at Silverstone — Raceweek
Copyright: Raceweek
‘Sprint’ final

Gràcies a la seva gran actuació a la Fórmula Renault 2.0, i amb el suport de Mark Webber, Piastri va fer un salt important en la seva carrera professional. L’australià va competir en el campionat de Fórmula 3, on va guanyar dues curses i es va emportar el títol. Només va haver-hi set punts de diferència entre ell, Théo Pourchaire i Logan Sargeant.

Gràcies a això, l’any 2021 va avançar cap a la Fórmula 2, on es va emportar un nou campionat per a les seves vitrines. L’australià va aconseguir les cinc últimes ‘poles’ de la temporada i va vèncer en sis ocasions.

Fórmula 2: Oscar Piastri, flamante nuevo campeón de la Fórmula 2 | Marca
Copyright: Marca

Després d’això, Piastri va entrar dins de l’academia de pilots de l’equip Alpine. A més, com no podia tornar a competir en Fórmula 2 i no va trobar un seint per Fórmula 1, va acabar convertint-se en el pilot reserva de l’equip francès. A més, Alpine va arribar a un acord amb McLaren perquè també fos el seu tercer pilot.

Finalment, durant aquesta temporada, Alpine estava preparant un acord amb Williams perquè Piastri arribés a la Fórmula 1. Tanmateix, degut al fitxatge de Fernando Alonso per Aston Martin, l’equip francès va decidir que l’australià fos el company d’Esteban Ocon de cara a 2023. El que ningú esperava era que Piastri rebutgés a Alpine, ja que ja havia firmat un contracte amb McLaren.

El cas va anar a judici i se li va donar la raó a l’equip britànic, fent que l’australià es converteixi en el company d’equip de Lando Norris de cara a l’any vinent.