L’equip Yamaha de MotoGP està demostrant una Quartararo dependència molt gran aquesta temporada. Analitzem si és perquè la moto no va bé o per un problema d’estructura dels seus pilots.

Fabio Quartararo està sent sens dubte el cap d’espasa de l’equip Yamaha des de fa gairebé dues temporades completes, ja que amb el fitxatge del seu actual company d’equip Franco Morbidelli no està donant el rendiment que s’esperava.

L’equip satèl·lit, aquest any format per Andrea Dovizioso i Darryn Binder no està donant bon rendiment. Per altra banda, era una aposta molt arriscada amb un pilot sense experiència i un altre que venia d’un any sabàtic.

Es fa estrany veure aquesta situació a l’equip Yamaha, ja que de costum ens tenia acostumats a veure als dos equips. Tant l’oficial com el satèl·lit a les primeres posicions. Encara que el motor Yamaha no sigui ni molt menys el més potent.

La reestructuració de l’equip Yamaha implica portar talent jove o bé de Moto2 o trobar un pilot consagrat per posar-li les coses difícils a Fabio. El mercat de MotoGP no donarà moltes més oportunitats, per tant, la fàbrica japonesa haurà de mirar a Moto2 o a altres categories.