Ferrari segueix autoeliminant-se de la lluita pels campionats de pilots i constructors. Red Bull sense haver estat al seu millor nivell les últimes curses, segueix augmentant la diferència. Mercedes segueix en línia ascendent i comença a amenaçar la posició de Ferrari al campionat de constructors.

Leclerc havia pogut retallar distància les últimes 2 curses, però menys de la que hauria pogut retallar arrel de l’error estratègic a Silverstone que el va fer acabar en 4a posició quan tenia la victòria a la mà, a més el trencament de motor de Sainz que va privar a Ferrari del doblet i va donar 3 punts més a Verstappen. A França des de l’inici es va veure una lluita aferrissada entre aspirant i campió, amb el de Ferrari intentant per tots els mitjans seguir restant punts al de Red Bull. La pressió sobre Leclerc va provocar que acabés cometen un error, eliminant l’avantatge guanyat a Silverstone i Spielberg. A més la sanció per canvi de motor de Sainz, va impedir que el madrileny pogués aspirar al podi, tot i que va protagonitzar una impressionant remuntada que el va portar a la 5a posició, arrodonida amb la volta ràpida.

Amb la canya a punt estava Hamilton, que ja havia aprofitat la sanció de Sainz i la falta de ritme de Pérez per ser 3r i amb l’abandonament de Leclerc va passar a la 2a posició. Hamilton, que va començar amb més problemes que Russell, ha progressat amb l’equip i ha superat a Russell en les últimes 4 curses. Mercedes comença a lluitar de tu a tu amb Red Bull i Ferrari i això només pot portar més emoció a les curses.

Per darrera, qui comença a trobar el seu lloc a la pista és Fernando Alonso, després d’un inici plagat de problemes de fiabilitat, que el van portar a fer només 4 punts en les primeres 6 curses, n’ha sumant 33 a les 6 següents. L’objectiu de ser el millor de la resta, però, segueix lluny, amb Lando Norris, Esteban Ocon i Valtteri Bottas encara per davant de l’asturià.