Només queden 2 curses per tancar la temporada 2022 de la Fórmula 1, tots dos títols estan decidits des de fa temps i a simple vista ja no queden lluites. Però encara hi ha pilots i equips amb coses a demostrar i objectius per aconseguir.

El subcampionat de pilots

Checo Pérez i Charles Leclerc segueixen competint per endur-se la 2a posició del Mundial de pilots. Per Red Bull un cop d’autoritat més després del mundial de pilots i el de constructors, Per Pérez un premi a tota una carrera demostrant el seu valor com a guanyador, Per a Ferrari un premi de consolació després d’una temporada on els errors de l’equip no ha deixat veure el rendiment dels pilots, Per Leclerc una necessitat per afrontar la propera temporada amb forces.

El subcampionat de constructors

Ferrari sembla tenir la 2a posició del campionat de constructors encarrilada, però Mercedes està en ascens i ha retallat 27 punts en les dues últimes curses. 40 punts separen als 2 equips, però Ferrari està a un error de donar opcions a Mercedes. Ferrari necessita la 2a posició, a nivell econòmic i perquè perdre la 2a posició davant un equip que va començar amb tants problemes seria un cop molt dur. Per Mercedes tot el contrari, després d’un inici tant difícil, seria una victòria que els donaria ales per la propera temporada.

La 4a posició del campionat de constructors

Fora dels 3 grans equips, com cada any hi ha la batalla per ser el 1r de la resta i a falta de 2 curses, la lluita entre Alpine i Mclaren no podria estar més oberta, amb 7 punts separant als 2 equips, tot pot passar i el més mínim error pot ser decisiu. Amb el morbo afegit de que McLaren és l’equip que li va prendre Piastri a Alpine.

La 6a posició del campionat de constructors

També oberta està la batalla per darrera d’aquests 2 equips, en una lluita que té com a objectiu els ingressos per posició al campionat de constructors. Els principals candidat són Alfa Romeo, amb 53 punts i Aston Martin amb 49, però Haas amb 36 i Alpha Tauri amb 35 no estan descartats. Certament aquests 2 últims necessitarien un gran final de temporada, però que li diguin a Aston Martin, que fa 4 curses tenia 25 punts i entre Singapur i Austin va sumar-ne 24 mentre que Alfa Romeo només ha sumat 1 punt i Haas i Alpha Tauri 2.