Seguim fent repàs de la temporada 2021, intentant assaborir tot el que ens va donar la passada temporada abans de que amb les presentacions dels monoplaces de 2022 ens concentrem en la pròxima temporada. És el torn per parlar dels moments més sorprenents de la temporada, aquelles curses on les coses no van anar com s’esperava, on els grans van perdre el protagonisme en favor dels petits. 

La pole a casa de Leclerc

Mònaco era un lloc perfecte per trencar el monòleg Verstappen-Hamilton que ja s’havia instalat de bon principi a la F1. El circuit de pilot per excel·lència, on un cotxe reactiu i consistent porten al pilot allà on les seves mans siguin capaces d’arribar. Ferrari va donar exactament això als seus pilots i van respondre. Tant Sainz com Leclerc van estar tot el cap de setmana davant, cobrint la posició d’un decebedor Mercedes, amb problemes d’estabilitat que no van poder solucionar. Arribada la Classificació, la lluita era de Verstappen contra Ferrari. Leclerc va ser capaç de treure la millor volta al primer intent, però al segon, intentant superar el seu crono per assegurar la pole a casa, va estavellar el Ferrari a la xicana de la piscina.

Això, evitava que Verstappen pogués acabar el seu segon intent, assegurant així la pole del pilot local, però arribat al diumenge les conseqüències de l’accident van desembocar en tragèdia per a les aspiracions de Leclerc, ja que els problemes a la caixa de canvis derivats de l’accident, van impedir que pogués prendre partida a la cursa. Sainz va fer una gran cursa, aconseguint la 2a posició i fent que el cap de setmana acabés bé per Ferrari.

La victòria d’Ocon a Hongria

Que després Verstappen i Hamilton fossin últims després de 2 voltes prometia un resultat inesperat. La carnisseria de la primera volta, que va deixar Bottas i Pérez fora i va enviar a Verstappen a la última posició i l’error de Hamilton en l’arrencada, quedant-se a pista a la sortida, mentre tothom entrava a posar pneumàtics de sec van obrir la cursa, i els més ràpids van ser Ocon, Vettel i els Williams. Latifi va ser clau fent de tap perquè Vettel i Ocon s’escapessin al capdavant i es disputessin la victòria mentre els líders del campionat patien per avançar posicions. la defensa d’Alonso contra Hamilton va ser clau per donar-li al seu company d’equip la primera victòria de la seva carrera mentre que Vettel va veure com el seu 2n podi de la temporada acabava en desqualificació per falta de combustible.

El doblet de McLaren a Monza

McLaren arribava a Monza amb els dubtes sobre Ricciardo que havia rendit molt per sota de Norris i de l’esperat. Tanmateix, una bona classificació prèvia a la Sprint, els va donar una bona oportunitat de tenir una cursa sòlida. Amb Bottas sancionat per canviar el motor i Pérez perdut enrere, el podi era una opció viable. Ricciardo, però, no en tenia prou, però amb una gran sortida es posava davant i aguantava les envestides de Verstappen. La victòria de Ricciardo era una opció real, veient com Verstappen era incapaç de superar la velocitat del McLaren.

Llavors es va produir l’accident entre Verstappen i Hamilton, deixant als McLaren amb un doblet a l’abast per primera vegada des de 2010. Norris feia la seva feina assegurant la 2a posició i Ricciardo acabava la feina i donava una petita alegria als aficionats locals com a descendent d’italians, en una cursa on Ferrari no va estar a l’alçada dels de Woking.

L’assalt a la victòria de Norris a Sotxi

McLaren tornava a ser protagonista a Rússia, un altre cop per mitjà de sancions (a Verstappen i Bottas) les opcions es tornaven a obrir, més quan Hamilton fallava a la classificació i deixava a Norris i Sainz a primera fila, amb Russell per davant de Hamilton a la 2a. Norris va aconseguir escapar-se i la victòria semblava possible, amb Hamilton, però, intentant atrapar al seu compatriota. La pluja va fer acte de presència per sorpresa en una punta del circuit, deixant Norris i Hamilton davant d’una difícil decisió. Parar esperant que la pluja augmentés o seguir esperant que disminuís. Norris va decidir seguir, Hamilton va fer el contrari i el veterà va guanyar al aspirant, que tot i així va fer una gran cursa i va demostrar ambició prenent el risc de no parar per anar a per la victòria.