S’acosten les eleccions de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i des de Fórmula Ràpida hem tingut l’oportunitat de parlar amb el candidat Edu Forès, de la candidatura SensDubte.

Francesc Puigdomènech: És evident la pèrdua de nous talents de cara a l’F1 a Catalunya. És a dir, el kàrting català passa mal moment, l’any passat no hi va a haver campionat i tampoc hi ha circuits de talla internacional. Que fareu al respecte?

Edu Forès: És cert que el kàrting està en la seu pitjor moment de les últimes dècades, hi ha hagut factors que l’han portat a aquest extrem i l’error més gran ha estat amb la gestió feta els últims anys des de la Federació, en cap moment s’ha reconduït la situació. Nosaltres ja estem parlant amb molts dels implicats en aquesta especialitat per arribar a un consens per si o si tenir l’any 2023 un campionat entre 6 a 8 proves d’alt nivell i reactivar l’enllaç amb els campionats socials, també cal anar a buscar la incorporació dels nens i nenes, l’F1 torna a tenir la imatge que molts desitjàvem i els tenen ídols en pilots d’F1 i cal apropar-los al nostre esport.
Una de les maneres pot ser des de casa participant en un campionat virtual de Kàrting en circuits reals catalans, una altra manera de portar-los a les pistes podria ser iniciant-los amb karts elèctrics, recordem que necessitem baixa la taxa de co2, en el nostre esport. De totes maneres seran les nostres comissions que juntament amb pilots, equips, preparadors i circuits elaboraran i consensuaran la millor estratègia a seguir.

Volem recuperar fórmules com l’Open RACC o campionats socials i com he comentat abans iniciar-los portant el kàrting a casa.

FP: Sembla que per arribar a avançar en motorsport (kàrting) a Catalunya necessites tenir diners si no, ningú pot córrer. Tenen pensat algun sistema d’ajudes als pilots?

EF: També ja hem començat a parlar amb preparades i equips i som conscients del problema econòmic existent, ells son part afectada, per això es treballarà juntament amb les comissions per suavitzar tot el que es pugui l’impacte econòmic de les pujades a categories superiors.

Des de Fórmula Ràpida volem agrair la col·laboració de l’Edu Forès. I li desitgem tota la sort del món de cara a les eleccions.