L’escuderia alemanya ha anat creixent amb el pas dels mesos, fins al punt de superar a Red Bull i Ferrari en fiabilitat

Si Mercedes ha destacat en alguna cosa aquesta temporada ha sigut en fiabilitat. L’equip alemany es prepara per començar la segona meitat de la temporada sent un dels equips més fiables de la graella.

Els seus rivals més directes no ho han fet tan bé en aquest aspecte. Red Bull va començar amb molts problemes aquesta temporada, tot i que ara ja els ha resolt. Per altra banda, a Ferrari li va passar tot el contrari. Va començar de la millor forma, fent doblet a Bahréin, però amb el pas dels Grans Premis, ha patit molt amb la fiabilitat.

Leclerc, desconcertado ante el desastre de Ferrari en Bakú
Motorsport

Tot això es veu clarament. Lewis Hamilton ha completat 781 voltes de 782 possibles. L’única volta que no va poder completar va ser a Imola, ja que Max Verstappen va doblar al pilot britànic. El seu company d’equip, George Russell, ha tingut més problemes en aquest aspecte. Tot i això, ha completat un total de 730 voltes.

L’únic pilot dels equips líders que fa competència a Mercedes en aquest àmbit és Verstappen. El neerlandès ha pogut fer 759 girs al llarg de la temporada, encara que les primeres curses li van passar factura. La resta, es troba molt lluny. Charles Leclerc ha donat 677 voltes, Sergio Perez 671, i Carlos Sainz 604, sent el segon pilot que menys voltes ha donat al llarg de l’any.

L’escuderia més fiable de la temporada és McLaren, ja que tant Lando Norris com Daniel Ricciardo han donat 763 voltes. Si mirem l’altra cara de la moneda, la pitjor escuderia pel que fa a fiabilitat és Haas. Kevin Magnussen ha aconseguit fer 695 voltes i Mick Schumacher 634.