L’escuderia italiana està perdent molts punts aquesta temporada degut a problemes de fiabilitat i d’estratègia

Per fi Ferrari havia donat amb la tecla, per fi semblava que podien ser els millors un altre cop. L’última vegada que ho van aconseguir va ser l’any 2007, quan Kimi Räikkönen va guanyar el campionat de pilots. I més després de fer doblet al primer Gran Premi, al circuit de Bahréin.

Tanmateix, la cosa s’està complicant. Red Bull, el seu màxim rival, tot i que Mercedes s’està apropant, ha solucionat els problemes de fiabilitat de principi de temporada, i està aprofitant cada error de Ferrari.

Els italians, que encara tenen aquest tipus de problemes, se’ls hi ha ajuntat els problemes d’estratègia. Un exemple perfecte va ser el passat Gran Premi, a Hongria. Carlos Sainz i Charles Leclerc sortien segon i tercer respectivament, i Max Verstappen i Sergio Perez ho feien des de la dècima i onzena posició.

Imagen
Copyright: Scuderia Ferrari

El resultat de la cursa no va deixar indiferent a ningú, on Verstappen va aconseguir la victòria. El seu company va acabar aconseguint un gran cinquè lloc, tenint en compte la posició de sortida. Per altra banda, Sainz va acabar quart i Leclerc sisè. No fa falta dir res més per veure que alguna cosa no va funcionar.

En primer lloc, els mecànics de l’escuderia italiana van ser molt lents a l’hora de canviar-li els neumàtics a Sainz. Seguidament, van decidir posar-li el compost dur a Leclerc, sabent que aquell neumàtic no estava funcionant, tenint d’exemple els dos Alpine.

Finalment, Ferrari ha de canviar molt les coses de cara a la segona part de la temporada si vol tenir alguna opció de guanyar algun títol, quelcom molt difícil en aquests moments. No poden cometre tantes errades, ja que Red Bull no perdona.