La qualificació de la categoria de Moto 2, l’última sessió del dia, s’ha disputat en condicions inestables. Tot i així, els pilots han pogut sortir amb pneumàtics slick i, en una pista que millorava progressivament, Miguel Oliveira s’ha fet amb la Pole amb la seva KTM amb un temps d’1:45.616.

La qualificació de MotoGP s’havia disputat sota la pluja, i tot i que el circuit encara no estava completament eixut, en alguns moments els pilots s’han pogut arriscar i utilitzar els pneumàtics llisos. Durant els primers minuts, la pista estava força practicable i Àlex Màrquez va marcar el primer millor temps, un 1:54.952.

Van passar més de 20 minuts en els quals la pista va empitjorar i no es van poder rebaixar els registres. No obstant, a falta de 22 minuts, pilots com Sandro Cortese Mattia Pasini van ser els primers a superar el registre d’Àlex. La pista estava clarament millor, doncs Pasini va arribar a l’1:53 i, posteriorment va fer un 1:52.038.

Però la situació continuaria millorant, i 7 minuts després es va arribar a l’1:49.479, marcat un cop més per un sòlid Pasini. El següent segon va ser superat per Miguel OliveiraQuedaven 8 minuts i pràcticament tothom podia fer-se amb la Pole, tot i que pilots com Oliveira, Pasini, Lorenzo Baldassarri Hafizh Syahrin estaven sent els més constants. A falta de 4 minuts, el portuguès de KTM ja havia fet un 1:45.653 i liderava una sessió completament oberta.

En l’últim minut, Oliveira va millorar el seu propi temps (1:45.616). Era l’últim gir per tothom, però cap pilot va ser capaç de superar el registre del protuguès. Així, Oliveira va aconseguir la primera Pole de la seva trajectòria a Moto 2, que també és la primera de KTM a la categoria. Va ser el primer cop des del Gran Premi de la Gran Bretanya de 2015 que una Kalex no feia la Pole de Moto 2. Darrere del portuguès van terminar Morbidelli Màrquez. Destaquen també la cinquena posició de Jesko Raffin i la vuitena de Xavi Vierge.

La cursa de Moto 2 es disputarà demà diumenge a les 14:20 hora local.