Oliveira ha aconseguit avui a Sepang la seva segona victòria consecutiva a Moto2, i el segon doblet per KTM amb la segona plaça de Binder. Morbidelli, per la seva banda, ha estat tercer, però, l’italià ja s’havia proclamat campió abans de començar la cursa, ja que Luthi va ser declarat no apte per córrer després un trencament de astràgal derivat de la seva caiguda en la classificació.

Ahir, en els últims minuts de la classificació, Thomas Luthi va tenir una lletja caiguda, de la qual va sortir visiblement danyat. Aquest matí, es va sotmetre a una revisió mèdica en la qual es va detectar un trencament al astràgal, pel que va ser declarat no apte.

Això implica que, en estar 29 punts per davant abans de la cursa, l’absència del suís li donava automàticament el títol a Franco Morbidelli, que es converteix en el primer italià en aconseguir un títol del mundial de motociclisme des de l’obtingut per Valentino Rossi a MotoGP el 2009.

Ja en cursa, es va donar la sortida i Miguel Oliveira va prendre el liderat, amb Franco Morbidelli segon i Àlex Márquez tercer. Per darrere, hi va haver un incident múltiple, amb Luca Marini, Khairul Idham Pawi i Axel Pons caiguts. En la següent corba va caure Márquez. Al revolt 7 es van tocar i van caure Sandro Cortese i Takkaki Nakagami.

Superat el primer gir es va estabilitzar la situació. Oliveira liderava seguit de Morbidelli i Pecco Bagnaia, que tenia enganxat a Brad Binder. Márquez s’havia aixecat, però es va tornar a caure. Remy Gardner va caure i es va emportar per davant a Dimas Ekky Pratama.

Van anar passant les voltes sense grans canvis ni lluites. Binder va superar Bagnaia per posar-se tercer a falta de deu voltes. En el següent gir, va caure Stefano Manzi mentre rodava novè. A la 13, va caure Lorenzo Baldassarri i, a la 15; Marcel Schrötter.

Després de portar tota la carrera just darrere, Binder va intentar avançar Morbidelli, i ho va fer en la 16. En el mateix gir, alguns comissaris van indicar que estava començant a ploure. Quartararo va avançar Bagnaia per la quarta posició a falta de tres voltes. La pluja s’intensificava a poc a poc, però la cursa seguia. Bagnaia va recuperar la quarta plaça i Pasini va arribar a aquesta lluita i els va passar a tots dos.

Res més va canviar i Oliveira va aconseguir la seva segona victòria en la categoria de manera consecutiva, segon ha estat Binder, que li atorga un altre doblet a KTM. Morbidelli és tercer, de manera que es repeteix el podi d’Austràlia. Completen la zona de punts Pasini, Bagnaia, Hafizh Syahrin, Quartararo, Xavi Vierge, Isaac Viñales, Tetsuta Nagashima, Simone Corsi, Augusto Fernández, Andrea Locatelli, Iker Lecuona i Jesko Raffin. Fernández i Lecuona puntuen per primera vegada en la seva trajectòria.

Amb aquests resultats, i com ja se sabia des d’abans de començar la cursa, Morbidelli es proclama campió del món de Moto2 amb 8 victòries i 10 podis. L’italià té ara 288 punts, seguit d’un Luthi que, amb 243, ja és subcampió, i Olivieira s’assegura la tercera posició amb 216 punts. La propera cursa, l’última, amb poc per decidir, es disputarà en dues setmanes, el 12 de novembre.