Que Joan Mir ja sigui campió del món no li ha impedit portar-se en Sepang la seva desena victòria de la temporada, la primera des de la Pole, després de contenir l’escapada d’un Martín que ha estat segon, amb Bastianini tercer.

Es va apagar el semàfor i Jorge Martín va fer una gran sortida i es va posar al capdavant, amb Bo Bendsneyder en segona posició. Joan Mir va caure de la primera a la tercera plaça. La sortida va ser neta, sense incidents. En l’últim revolt, Tatsuki Suzuki va tenir una impressionant caiguda en intentar superar Romano Fenati.

Superat el primer gir, Martín ja tenia més d’un segon sobre un Mir que havia superat Bendsneyder. L’holandès també va ser avançat per Livio Loi, Gabriel Rodrigo, John McPhee i Enea Bastianini i havia caigut a la setena plaça.

Anaven passant les voltes i Martín tenia cada cop més distància. Per darrere, el grup era de sis pilots, amb Loi, Mir, Bastianini, Rodrigo, McPhee i Adam Norrodin, tot i que hi havia més pilots al darrere que acabarien arribant. Darryn Binder va caure.

A partir del sisè gir, la distància entre Martín i els sis pilots del segon grup va començar a reduir-se lentament. Mir es va desenganxar del grup i va tractar d’arribar al seu compatriota en solitari, deixant la lluita per la victòria entre ells dos. Jules Danilo va caure i Fabio Di Giannantonio va arribar al grup, juntament amb els dos pilots del Red Bull KTM Ajo.

En la volta 9, Mir va donar caça i va superar Martín mentre que, per darrere, el grup es va trencar del tot i Bastianini, Loi i Norrodin anaven arribant. Niccolò Antonelli va caure, McPhee va haver de frenar i anar-se’n a l’herba per esquivar-li va perdre moltes places.

Superat l’equador de la prova, Bastianini va arribar als líders i es va posar al capdavant. Norrodin va caure. Darrere dels tres que lluitaven per la victòria, Loi rodava quart en solitari i Rodrigo liderava un grup que anava del 5è al 13è.

A falta de tres voltes, Martín va fer fora a Bastianini a l’herba al avançar-lo, circumstància que va aprofitar Mir per aconseguir mig segon d’avantatge. Nicolò Bulega es va retirar per problemes mecànics.

Mir tenia la victòria feta, però la segona posició no estava decidida i Bastianini va passar Martín a l’última volta, però el madrileny va recuperar la plaça a l’últim revolt gràcies al rebuf.

Així va acabar la carrera, amb Mir obtenint el seu desè triomf de l’any, Martín pujant de nou al podi tot i ser encara incapaç de fer-se amb el triomf, i Bastianini fent-se amb el seu tercer podi. Completen la zona de punts Loi, McPhee, Andrea Migno, Fenati, Arón Canet, Di Giannantonio, Bendsneyder, Norrodin, Ayumu Sasaki, Juanfran Guevara, Rodrigo i Manuel Pagliani.

Aquests resultats deixen a Mir, òbviament primer, amb 321 punts. Fenati és segon amb 235 i s’assegura el subcampionat. Canet és tercer, posició que encara no té matemàticament consolidada, ja que ell té 192 punts i Martín en té 171. La propera cursa, al final de temporada a València, es disputarà en dues setmanes, el 12 de novembre.