L’holandès es va refer del final amarg de Bahrain amb una victòria incontestable a Imola, construïda en una sortida espectacular per passar de 3r a 1r. La festa no va poder ser completa perquè la remuntada de Hamilton va evitar que Verstappen sortís líder del mundial, però el resultat anima a Red Bull a seguir treballant per intentar prendre-li a Mercedes l’últim títol de la era híbrida.

Un factor clau en aquesta lluita serà el rendiment dels secundaris, que aquest cap de setmana ha estat decebedor, Pérez, que sortia 2n, no va arribar a competir, i una sèrie d’errors de pilotatge el va portar a caure fora dels punts. Pitjor li va anar a Bottas, que sortint 8è, no va tenir cap presència en carrera fins que Russell el va intentar avançar i l’acció va acabar amb els 2 fora de pista i bandera vermella. Cert que la bandera vermella va permetre a Hamilton reparar el seu cotxe i perdre menys posicions després de la seva sortida de pista, instants abans de l’accident de Bottas, però no és aquest el tipus de suport que Hamilton espera del seu company d’equip.

El mal rendiment de Pérez i Bottas, però, va permetre la primera alegria per algú del grup perseguidor. El premi del podi, que es van disputar Norris i els 2 Ferrari, va caure de la mà del de McLaren, que va aconseguir avançar-se a Leclerc al portar pneumàtics tous i va saber aguantar quan el seu rendiment va caure en comparació amb els mitjos que muntaven els seus competidors. Decepció de Ferrari per no haver pogut arribar al premi del podi en el primer Gran Premi de casa, però tot i així la 4a i 5a posició són un bon punt de partida sobre el que construir. Més decebuts estaran a Alpha Tauri, segona cursa on no han estat capaços de gestionar la seva velocitat per aconseguir un bon resultat amb els 2 cotxes i ara ja McLaren i Ferrari els han agafat avantatge.

L’escabetxina de davant ha permès als equips del següent bloc recollir punts, Stroll ha tornat a ser el líder del grup, amb dues curses tranquil·les i apartat de les zones conflictives, tot el contrari que el seu company d’equip a Aston Martin, Sebastian Vettel, que després d’haver classificat 13è, va haver de sortir des de pit-lane per unes reparacions d’última hora, que a sobre li van costar un stop/go per no haver tingut el cotxe a punt a temps i el van deixar amb un final de cursa lluitant per res tot i tenir un bon ritme, al final gairebé va agrair l’ordre de retirada per un problema a la caixa de canvis. Millor li va anar al seu antic rival, Fernando Alonso, que després de la retirada de Bahrain va poder estrenar el seu caseller de punts en l’escenari d’una de les seves èpiques batalles amb Michael Schumacher.

Però sense cap mena de dubte, qui sortirà més decebut d’Imola serà Williams, després de classificar els 2 cotxes per Q2, se’n van amb les mans buides després de 2 abandonaments. Decepció, però que demostra les aspiracions de l’equip, que busca tornar a competir per alguna cosa, decepció que no tindrà Haas, que tot i haver acabat al fons de la graella, estaran contents d’haver pogut acabar la carrera amb tots 2 cotxes, tota una proesa donades les circumstàncies.