El vigent tetracampió del món, Sebastien Ogier, passarà a córrer amb el Ford Fiesta RS de M-Sport a partir del 2017, abandonant així l’escuderia amb la qual s’ha consagrat en la història dels ral·lis, Volkswagen.


Després de dues setmanes d’especulacions signant per a l’equip britànic després de l’anunci inesperat de la seva esquadrilla de Volkswagen, que deixava el WRC.

Ogier i el seu copilot Julien Ingrassia comptaran amb Ott Tänak de companys d’equip, que renova per M-Sport per tercera vegada. Martin Järveoja substituirà Rac Mölder com a copilot de l’estonià.

El quatre vegades campió va provar el Fiesta a Gal·les el mes passat, dos dies després de provar el Toyota Yaris World Rally Car a Espanya. No obstant això, un acord amb el cap de M-Sport, Malcolm Wilson no s’ha tancat fins dilluns.

“Hi haurà moltes coses noves aquesta temporada, però definitivament estic desitjant que arribi”, comenta Ogier. “Tenim una nova generació de World Rally Cars i un nou equip, és sens dubte un moment emocionant.

“Falta poc per al Ral·li de Montecarlo i no hem tingut gaire temps de provar el Ford Fiesta WRC, però donarem el millor per estar preparats. Som conscients del desafiament, i puc veure les ganes de Malcolm i el seu equip per aconseguir grans èxits.

“És curiós pensar que fa uns mesos estava en un fòrum en el Ral·li de Gal·les GB dient l’ho bonic que seria treballar amb ell un dia. No tenia ni idea que arribaria tan aviat, però aquí estem.

Wilson no ha amagat el seu desig de signar amb Ogier.

“Anem al Ral·li de Montecarlo amb el número 1 a la porta del Ford Fiesta WRC i l’alineació de pilots més forta que hem tingut en anys“, va dir.

“Dir que estem molt entusiasmats amb la temporada que és un eufemisme. Creiem que hem produït un cotxe excepcional, i estem en la millor posició possible davant d’aquesta nova era emocionant.

“Hem treballat molt dur per assegurar tenir a Sébastien i Julien i han cregut que el Ford Fiesta WRC és el cotxe amb el que millor poden defensar el seu campionat”.

Tänak ha jugat un paper important en el desenvolupament del nou Festa i creiem que és el millor pilot per M-Sport.

“Vaig tenir una gran temporada a 2016”, comenta. “Tenim molta experiència gràcies a tot això i crec que em vaig convertir en un pilot molt més fort. Va ser bo veure l’augment de velocitat al llarg de l’any. Aquesta és la primera vegada que he tingut una mà al desenvolupament d’un nou cotxe completament des de zero i ha estat genial treballar amb els enginyers “.

La declaració de M-Sport no va fer referència a Eric Camilli. Té un contracte per 2017 i tindrem notícies sobre el seu futur en breu.

WRC