Segona jornada completada del Ral·li de Catalunya i primera amb asfalt complet, on el Volkswagen de Sébastien Ogier ha aprofitat els errors dels seus rivals per augmentar la seva distància en el lideratge i anar directe cap a una nova victòria. Els seus companys, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen copen les posicions de podi a gairebé un minut, deixant a Dani Sordo en quarta posició.


Quin gran Ral·li de Catalunya estem tenint! Després dels trams de terra d’ahir a la zona sud-oest de Catalunya, avui l’acció s’ha desplaçat per les muntanyes de Prades, a l’interior de la província de Tarragona. Tres trams amb doble passada, fent un primer a Porrera que ha deixat algunes víctimes pel camí, i un desenllaç final del dia per l’espectacular traçat habilitat al passeig marítim de Salou.

El dia, com hem dit, ha començat en el tram a la localitat de Porrera, al Priorat, on Sébastien Ogier ha començat fort en asfalt marcant un primer Scratch amb dos segons sobre Latvala i Mikkelsen. En aquesta primera especial del matí Robert Kubica i Ott Tänak tancaven el Top 5 per davant de Dani Sordo, qui es mantenia fora del podi després l’estonià de M-Sport. Malauradament, a les primeres de canvi perdíem dos grans pilots per avaries mecàniques: Stéphane Lefebvre i el reenganxat Lorenzo Bertelli.

En poc temps s’iniciava un dels trams més llargs i mítics del Ral·li: el de la Figuera, on s’inicia a la localitat de Gratallops, passant pel Lloar, el Molar i finalment acabant passat el poble de la Figuera. En aquest, Ogier ha tornat a marcar la pauta, però seguit de prop per Robert Kubica, qui ja no té opció a punts després d’una doble punxada en la jornada d’ahir. Després del polonès, es tornaven a posicionar els altres dos Volkswagen Polo R i el Citroën de Kris Meeke.

Seguidament, a escassos quilòmetres de finalitzar el 11è tram de la prova catalana, es dirigien a les poblacions de la Viella Baixa i la Viella Alta, on s’iniciava una nova especial, que continuava amb la mateixa tònica que l’anterior, però amb dues sorpreses destacades. Ogier i Kubica tornaven a liderar l’especial, però en tercera posició no havia Latvala, ja que el finlandès cometia un error i punxava, perdent gairebé un minut respecte a Ogier, deixant la victòria en mans de francès i sortint del podi, deixant a Dani Sordo en segona posició. Sí, segona, ja que Ott Tänak arrencava una roda del seu Ford Fiesta i havia d’abandonar.

I tot seguit, després d’un bon tram d’enllaç, els pilots encaraven el tram de vint quilòmetres entre Capafonts i Alcover. En aquest, Latvala es recuperava dels seus problemes i marcava el millor temps amb cinc segons de marge sobre Mikkelsen, Sordo i Ogier. No obstant això, les coses a la general seguien igual però més igualades, amb una lluita frenètica pel podi. Per darrere, nou abandonament per completar un nefast dia per M-Sport, que veia com Evans quedava atrapat en una cuneta.

Les següents passades de volta pels tres últims trams era un monopoli de Volkswagen, deixant enrere la igualtat d’ahir a terra. Latvala i Mikkelsen seguien amb la seva particular lluita dins del podi, deixant a Sordo a l’espera d’algun error d’un d’ells per sumar el seu primer podi aquesta temporada. Després de passar per Alcover, els pilots agafaven rumb cap a Salou, on es disputaria davant del mar, al passeig marítim, l’última especial abans de demà.

En aquesta última SS17, Ogier i Neuville marcaven l’scratx amb el mateix temps, deixant a Meeke, Sordo i els dos altres Volkswagen a menys d’un segon. Així doncs, es tancava el dia amb triplet Volkswagen al capdavant, Ogier fregant el títol i Dani Sordo el podi. Els dos Citroën i els dos Hyundai vénen darrere amb una lluita particular que marcarà aquesta baralla pel subcampionat que estan duent a terme. Prokop i el líder del WRC2, Portus Tidemand, tanquen el Top 10.

Destacar el paper de Pepe Lopez, 21è en l’última especial i 36º a la general. Pelaez s’ha colat en 32º posició de la general, Pares 38º, i Solans i Suarez lluny reenganxats avui després dels problemes d’ahir. Demà, últimes sis especials del Ral·li Catalunya-Costa Daurada, on tindrem una classificació final que ens traurà els dubtes sobre aquestes baralles internes que donaran les últimes emocions a aquest fantàstic cap de setmana de motor a casa.