Lewis Hamilton ha marcat el millor temps de la tercera sessió d’entrenaments lliures de Fórmula 1, per al Gran Premi d’Estats Units. El britànic podria tenir la pole position si es suspèn la classificació. Vettel, el mes còmode en aigua, ha estat segon seguit de Hulkenberg.

L’huracà Patricia ha seguit fent la punyeta avui però com a mínim ha deixat que els Fórmula 1 poguessin rodar, ja que ahir no ho van ni poder fer en els segons lliures.

Els pilots han patit molt aqua planing en general, i han patit moltes sortides al tercer sector, principalment al revolt 16 on fins i tot Nico Rosberg (Mercedes AMG) ha xocat i trencat l’aleró.

Els pilots han aprofitat els primers minuts per rodar força, ja que l’organització de la Fórmula 1 ha anunciat que si no hi pot haver sessió classificatòria, l’ordre de sortida serà l’establert per els temps d’aquesta sessió.

L’activitat en els primers minuts ha estat intensa en una lluita entre els Red Bull, els Ferrari i Hamilton (Mercedes AMG). Vettel (Ferrari) era qui ha liderat durant més temps però també dels pilots que ha patit més virolles.

Lewis Hamilton ha marcat el millor temps a meitat de sessió, seguit de Vettel i un admirable Hulkenberg (Force India) tercer, Bottas (Williams Mercedes) quart i Sainz (Toro Rosso Renault) cinquè. Destacable en aquells moments el novè lloc de Rosberg i el vintè de Verstappen (Toro Rosso Renault).

Els temps ja no han millorat des de la meitat de la sessió, degut a la intensificació de la pluja i el vent que ha fet impossible la millora dels temps.

Carlos Sainz ha comentat  que

“La pista estava molt perillosa, hem tingut problemes de fiabilitat en el MGU-H i si les condicions segueixen així no podrem fer la classificació.”