Després de mesos amb la possibilitat sobre la taula, finalment la GP2 Series canviarà de nom des d’aquesta temporada 2017. Així doncs, la categoria avantsala de la Fórmula 1 es dirà FIA Formula 2 Championship.


El Consell Mundial d’Esports de Motor s’ha reunit a Ginebra per aplicar diferents novetats en totes les categories de FIA. La més destacada és a la GP2 Series, que des d’aquesta mateixa temporada 2017 passarà a ser una categoria FIA sota el nom de Fórmula 2. D’aquesta manera, el desig dels nous compradors de la Fórmula 1, Liberty Media, es farà realitat i l’avantsala a la categoria reina portarà el nom de FIA ??Formula 2 Championship.

Aquesta transformació farà que el nom de GP2 desaparegui després de més d’una època de competició. Això obrirà una nova era per a aquesta competitiva categoria que ha portat a molts pilots fins a la F1, tot i el declivi d’ascensos que hi ha hagut en els últims anys.

La nova Fórmula 2 disputarà fins a deu curses coincidint amb la Fórmula 1. El campionat s’iniciarà a Barcelona el 14 de maig seguint a Mònaco, Azerbaidjan, Àustria, Gran Bretanya, Hongria, Bèlgica, Itàlia i Abu Dhabi. La novetat serà Jerez com a penúltima prova i independent de la F1, que es disputarà del 6 al 8 d’octubre.

El director executiu de la Fórmula 1, Chase Carey, es veia molt il·lusionat davant aquest canvi:

“Estic molt content d’anunciar l’evolució de les GP2 Series a la Fórmula 2. Les categories formatives i, especialment, el nou campionat de Fórmula 2, són activitats estratègiques per al Grup de la Fórmula 1. Estem encantats d’enfortir aquest acord amb la FIA”.

A més, el director de la FIA, Jean Todt, també veia amb bons ulls aquesta transformació:

“Completar aquest procés i donar vida a la Fórmula 2 és un pas molt important. Aquesta categoria oferirà una oportunitat fantàstica als pilots joves que busquen arribar a la Fórmula 1. En els últims anys hem desenvolupat un programa molt reeixit amb els campionats de Fórmula 4 a 12 països diferents. la Fórmula 3 s’ha tornat molt competitiva i l’anunci d’avui enforteix aquest programa. Estem encantats de poder treballar amb el Formula One Group, d’introduir la Fórmula 2 i beneficiar el nostre a esport”.