El jove pilot de l’escuderia Lotus, el francès Esteban Ocon farà un test amb el Lotus E20 del any 2012 com a “premi” del seu rendiment en el seu programa de joves pilots després de guanyar la FIA Fórmula 3 Europea en el seu any de debut.


 

Amb només divuit anys dels quals els 4 últims dins el programa de Gravity Managament- Lotus F1 Junior Team, Ocon ha aconseguit el seu primer campionat en monoplaces al circuit d’Imola a falta de 3 curses pel final.

Durant la temporada a la Fórmula 3 amb l’equip italià Prema Powerteam, Ocon ha aconseguí –de moment- nou victòries i 21 podis. Amb 454 punts el rival més proper és Max Verstappen amb 368. Ocon a més a més s’ha fet amb el títol de rookies per davant també de Max Verstappen, futur pilot de Fórmula 1 amb Toro Rosso.

Ocon pilotarà el Lotus F1 E20 que va utilitzar Kimi Räikkönen el 2012 per guanyar el Gran Premi d’Abu Dhabi; ho farà al circuit valencià del Ricardo Tormo els dies 22 i 23 d’Octubre, és a dir d’aquí una setmana en acabar el campionat de Fórmula 3. Després del test farà proves al simulador de Fórmula 1 de Lotus a Enstone.