Malgrat completar un stint gairebé perfecte, el cotxe de Fernando Alonso, conduït per Lando Norris en aquesta part de la cursa, ha tornat a patir problemes que l’han tingut uns deu minuts a box. Juncadella ha hagut d’entrar per partida doble al box per acabar de caure en la classificació. L’espanyol ha cedit el seu lloc al seu company d’equip Frijns.


Així doncs, la fiabilitat ha impedit que els dos estiguessin lluitant per posicions de podi. De fet, l’altre cotxe de United Autosports, equip de Fernando Alonso, rodava tercer amb una gran distancia respecte el quart classificat, quan també li ha arribat el torn dels problemes. Owen, que estava al volant, ha hagut d’entrar al box on a posteriori no podien arrencar el cotxe. Di Resta ha substituït al seu company i després de perdre 4 voltes han tornat a sortir a la pista, aquesta vegada en cinquena posició. Estan ara mateix a tres voltes del Top 3, que ara ocupa Dumas, de CORE Autosport.

La lluita pel liderat segueix sent cosa de dos. Els Cadillac 5 i 31 estan al capdavant de la competició. Fittipaldi donava l’ensurt quan durant la bandera groga entrava al box per estar parat uns 5 minuts. Li han tret la tapa del motor, però la cosa no ha passat d’allà. Estratègiament ho han fet en el moment correcte, ja que en pista hi havia bandera groga i el ritme dels altres pilots era molt baix. Això sí, perdia les dues voltes d’avantatge sobre el Cadillac de Conway, situación que ha proporcionat una bonica baralla per la victòria durant unes 5 voltes. Han rodat en menys d’un segon fins que Fittipaldi ha posat terra pel mig.

Conway ha aprofitat llavors per rebre les mateixes modificacions que Fittipaldi. Ha entrat al box i ha tornat l’avantatge que separava els dos Cadillac abans de la bandera groga.

Una altra de les lluites destacades és la que s’ha viscut a la categoria dels GTLM. Els dos Ford han rebut la visita de Rockenfeller. El pilot alemany que comparteix equip amb Antonio García, ha recuperat la volta pèrduda i ha entrat  a la lluita per emportar-se la victòria en aquesta categoria. Ara mateix però, després de la seva parada al box, torna a estar a 1 volta dels dos Ford.

Els temps dels de dalt ja han creuat la barrera dels 01:38:00, rodant en 37 i mig. A falta de quatre hores per al final, els Cadillac són els principals i únics candidats a la victòria si la fiabilitat que està afectant a tots els pilots de la graella els respecta.