Segon Dakar per al palmarés del pilot de Qatar, Nasser Al-Attiyah, i el seu copilot Matthieu Baumel. Giniel De Villiers segon i Krzysztof Holowczyc tercer.

 

“Estic contentíssim de guanyar aquest Dakar. Recordo que al 2011 l’arribada fou també aquí a Baradero, així que és un moment molt especial per a mi. És fantàstic perquè hem dominat des del principi de la carrera i hem pogut controlar l’avantatge tot el rally. He de donar les gràcies a moltes persones. He arribat molt ben preparat a aquest Dakar, física i mentalment. I després hem aconseguit realitzar la nostra feina dia rera dia. És fantàstic. Tinc ganes de més”. Declarava a l’arribada el pilot qatarí.

Per altra banda el segon classificat Giniel De Villiers deia: “Sempre és un descans arribar a la meta del dakar. Representa el treball de tantes persones. Tot el món desitja acabar al més alt del podi, però podem estar orgullosos del que hem aconseguit, perquè hem lluitat fins al final contra el Nasser. Però ell ha realitzat la millor cursa. Resulta una mica frustrant, però així és la prova. Es tarda uns quants anys en desenvolupar un cotxe capaç de guanyar el Dakar. En els seu 4 anys d’existència, el Toyota Hilux ha millorat molt. S’ha fet una gran feina.”

I per últim, el polac i tercer classificat Krzysztof Holowczyc: “Al principi, quan vam tenir problemes, vam canviar d’estratègia. Vam optar per anar ràpid, però sobre segur. És una estratègia que funciona al rally. He estat tranquil tots els dies, en la quarta o quinta posició…i al final pujo al podi. Crec que he trobat el ritme adequat. Clar que mirem al lloc central del podi, però estic molt content amb aquesta tercera posició. He guanyat títols i curses en altres disciplines. Però pujar al podi del Dakar, és algo nou, perquè realment és una prova molt especial. A l’acabar el rally, un està tant cansat que no té ganes de tornar mai més. Però dos mesos més tard, ja hi han ganes de tornar a començar.”