Guanyar el Dakar. El somni de tot pilot de Rally. Un somni que Marc Coma no només l’ha complert una vegada, ni dues, ni tres. El pilot català s’ha proclamat pentacampió del Rally Dakar després de superar una edició plena d’adversitats. Coma ha respirat, per fi, després de dues setmanes de patiment, en las que veia pràcticament perdut el títol en la primera setmana per les actuacions de Joan Barreda i veia com se li podia escapar a la segona setmana pel ressorgiment de Paulo Gonçalves.

Coma ha revalidat per primera vegada el títol a l’arribada a Buenos Aires i prefereix no marcar-se nous objectius, ja que considera que és el moment de gaudir i descansar. “Estic molt content. Tot i que l’últim dia no hem pogut realment competir. Ens ha caigut una tempesta i, a més a més, hi havia fang. Amb els neumàtics preparats pel desert no era gens fàcil. Per sort, per acabar més o menys normal, la organització ha decidit retallar l’especial. Així que avui tampoc ha sigut un passeig. Vaig tindre un problema amb l’espuma de goma, així que havia de canviar d’estratègia. He hagut d’imposar un ritme més elevat per avançar posicions, tenia que fer-ho per provocar que passes alguna cosa. L’entrada a Bolívia obria un període determinant. Ho sabíem, vaig sobreviure i vaig superar el Salar. Era un moment clau, així que estic molt content. Estic molt content d’estar aquí. És el treball de tota una vida, el treball d’un equip, amb la moto ideal… Ara, després de tants esforços, arriba el moment de respirar i gaudir”, deia al arribar a la meta.

El pentacampió del Rally més dur del món es queda a un sol títol de ‘Monsieur Dakar’; Stephane Peterhansel suma sis campionats en la categoria de motos, però el pilot d’Avià ja ha igualat a mites com Cyril Neveu o Cyril Despres.