“Aquest any ha estat un Dakar molt complex, llarg i autèntic potser no tant com a l’Àfrica, però sens dubte el més dur de Sud-america. Estic súper satisfet de com ho hem gestionat tot, inclòs l’entorn. Hem anat 8 dies líders, guanyat 2 etapes, el tercer ha acabat a 1 hora, el quart a 1h 40’… Em sento súper satisfet d’aquest triomf”, ha manifestat Nani Roma.

El pilot de MINI ha atorgat bona part del mèrit de la seva gesta al treball en equip: “Hem sortit 11 MINI i hem acabat els onze. Aquest MINI All4 Racing ens sorprèn cada dia més. El secret és treball, treball i treball. Hem acumulat més d’11.000 quilòmetres de test aquest 2013 i això ens ha permès córrer a un ritme molt alt. També vull destacar el gran treball del meu copilot Michel Périn”.

Nani Roma ha revelat quin va ser el seu plantejament per aconseguir triomfar en una prova tan exigent com és el Dakar i fins i tot ha parlat dels temes a millorar en les properes edicions. “Ens vam marcar un full de ruta de com fer les coses cada dia, amb l’objectiu d’arribar al campament el més sencers possibles. Aquest triomf ha estat més difícil que el de fa 10 anys amb moto, perquè el món del cotxe és més complex i vaig tenir molta més pressió que vaig saber afrontar amb serenitat”.

Nani Roma ha insistit que no hi va haver cap problema personal amb el seu company d’equip Stéphane Peterhansel. “Hem conviscut cada dia, ens coneixem des de fa molts anys i sempre ens diem les coses clares. Jo li vaig dir que s’havia equivocat amb les seves declaracions i no vaig tenir cap problema amb ell, ni cap tensió. Quan ell es posa el casc, canvia i intenta utilitzar tots els mitjans per batre al seu rival, que en aquest cas era jo, per això ha guanyat 11 Dakars. Res d’això importa ja, perquè el que em queda és la satisfacció personal del que hem fet i la victòria final”, subratllava.

Nani Roma ha parlat del futur i donat per fet la seva continuïtat a MINI “No està signat però jo vull seguir en aquest equip i tinc tot el suport per part dels seus responsables. Segurament, seguiré un altre any a MINI. És clar que hem marcat una era, però hem de seguir treballant dur perquè les altres marques ens ho posaran molt difícil en el futur”.

Sobre el doble triomf català en cotxes i motos, Nani ha remarcat que no és fruit de la casualitat: “No sé si s’ha acabat l’hegemonia francesa al Dakar.

Finalment, Nani Roma ha assegurat que continuarà corrent mentre es vegi amb ganes, més enllà de l’edat. “Sóc molt jove en comparació amb altres pilots, però aquest esport no és qüestió d’edat, sinó de sensacions. Jo ara encara em veig corrent el Dakar d’aquí a 10 anys. Quan un guanya, tot el dolent s’oblida aviat. El problema és que això és igual de dur quan es guanya que quan es perd. Però jo tinc clar que en aquest món, valem en funció dels resultats. Espero no haver d’esperar altres 10 anys a tornar a guanyar!”.