Venç per sisena ocasió en nou curses sobre Oliveira i Bagnaia. Les caigudes de Luthi i Márquez deixen més ‘Franco’ el Campionat.

El 66% de victòries per a Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS). S’ha fet amb el triomf en sis de les nou proves disputades fins a la data al Mundial de Moto2. Són números de campió. En aquesta ocasió, les caigudes dels seus rivals van deixar el camí més plàcid per al líder de la categoria: tan sols Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) va poder inquietar la referència de la categoria en ser 2n.

Per a la segona volta de cursa, Tom Luthi (CarXpert Interwetten) es va col·locar al capdavant i es va posar a tirar per davant d’un Márquez que liderava des del primer revolt; el 73 va patir dos ‘colades’ a l’inici de la prova i va ser superat per l’helvètic i pel seu company. Quan rodava en persecució, Àlex Márquez (EG 0,0 Marc VDS) va anar alc terra al revolt 2, patint un cop dur de cara la classificació del campionat. Una veritable llàstima per les seves opcions; va haver de ser traslladat al centre mèdic.

Així les coses, els dos homes més forts de la temporada es van quedar al capdavant, amb Luthi al capdavant i Morbidelli enganxat a la seva roda. L’italià el va superar en el revolt 12. A falta de 10 voltes per al final, el veterà pilot va caure en el mateix revolt en perdre adherència al tren davanter. Això deixa el campionat més ‘Franco’ per Morbidelli que ara lidera el campionat amb 37 punts d’avantatge.

Per darrere, les caigudes van beneficiar i van encendre a un Oliveira que es va començar a acostar Morbidelli. A falta de 11 voltes per al final ja estava a la seva roda. Es va dedicar a estudiar-lo a l’espera de realitzar un últim atac a final de cursa: va llançar la seva ofensiva i el va sobrepassar a falta de dos girs al revolt 12 després de la baixada.

La referència de la categoria no es va posar nerviós, va frenar molt tard al primer revolt de l’última volta, i va poder defensar la seva traçada de manera genial fins a creuar la línia de meta en 1a posició. Oliveira va recollir un altre gran resultat: suma el seu tercer podi de l’any i se situa 3r en el campionat en detriment de Márquez.

En l’any del seu debut, un altre que suma la seva tercera vegada al calaix és Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46). Es consolida com a millor rookie de l’any. La lluita per l’últim esglaó del podi va ser molt emocionant entre tres italians: Simone Corsi (Speed ??Up Racing) i Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) no l’hi van posar gens fàcil al jove debutant.

Jorge Navarro (Federal Oil Gresini Moto2) va conquistar el seu millor resultat en acabar 6è en una gran cursa partint des de la 18a posició.

Dominique Aegerter (Kiefer Racing), guanyador l’any 2014, es va retirar al començament de cursa.

Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia) va culminar una gran remuntada i va ser 10è.

Héctor Garzó (Tech3 Racing), que debutava en el Campionat del món i ahir va aconseguir una gran 5a posició en graella, i Andrea Locatelli (Italtrans Racing Team) es van anar a terra en una espectacular caiguda en el revolt 12. Acaba de manera negativa un gran cap de setmana per al pilot de Paterna, que va ser traslladat al centre mèdic i va ser donat d’alta finalment.

Augusto Fernández (Speed ??Up Racing) va veure la bandera negra per parar a fer canvis i ficar la moto dins del box, cosa que no està permès en cas de voler reprendre la marxa.