L’enèsima exhibició de Joan Mir. Aquesta vegada al Circuit de Sachsenring. Partia 2n de la graella i ha completat, un cop més, una cursa tàcticament perfecte. Es consolida com a líder de la categoria lleugera abans de l’aturada de l’estiu: avantatja 37 punts amb Romano Fenati, qui finalment va ocupar el 2n graó més alt del calaix.

Va buscar escapar-se des del començament, però no ho va aconseguir. Els seus esforços, però, no en va, van servir per reduir el grup. Mir, Fenati, Ramírez, Bulega i Arbolino.

Els dos espanyols es van escapar juntament amb Fenati, mentre que Bulega i Arbolino es van quedar despenjats. Quan rodaven en persecució, sortint de la Corba 2, el jove de 16 anys va anar per terra; La manca d’experiència va ser un handicap per a ell. Bulega es va quedar sol rodant en 4a posició, plaça que va ocupar fins a final de carrera.

Per davant, els tres de cap de cursa es van jugar la victòria. Fenati va intentar escapar-se en l’última volta, Mir no ho va permetre i el va superar en la Corba 12 per sumar la seva 5a victòria en tan sols nou carreres. Des de la posada en marxa de la categoria en l’any 2012, tan sols Àlex Rins ho havia aconseguit.

Després d’ell, Fenati havia de conformar-se amb el segon i el sumar 20 punts que el situen a la caça del número 36 a la taula. Ramírez s’estrena al Podi del Campionat del Món.

La 5è posició, a més de 8 segons, va ser per Philipp Oett, millor resultat de la temporada per a l’alemany a casa. Enea Bastianini, Livio Loi i Bo Bendsneyder van completar els 8 primers. Juanfran Guevara va ser 12è.

Cursa per oblidar per Aron Canet. El de Corbera va anar per terra a falta de 10 voltes al revolt 12. Després de sortir des de la pole position, rodava 12è quan va caure.