Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) torna al capdavant: va fixar un millor temps d’1:38.061. El líder del campionat torna a sentir-se amb confiança després de dues curses en què ha perdut gran part del seu avantatge al capdavant del la taula.

El segon lloc de l’acumulat se’l va endur Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia), que va quedar a 0.155 segons de Morbidelli. El japonès no està tenint sort aquesta temporada: en alguns Grans Premis no pot estar amb els de cap per falta de ritme, però és cert que en altres es veu afectat per errors externs: a Mugello, quan semblava amb ritme, Baldassarri se’l va emportar per davant en la primera volta.

La tercera posició va ser per al pilot més regular de la temporada: Tom Luthi (CarXpert Interwetten) està a només 7 punts de Morbidelli i es va fer amb el tercer millor registre del dia a tan sols 0.026 segons del japonès. El suís va dominar la FP1.

4, ª posició del dia per Àlex Márquez (EG 0,0 Marc VDS), que aquesta vegada no va dominar cap entreno, cosa a la qual ens té acostumats en els últims caps de setmana.

Gran resultat (5è) per Axel Pons (RW Racing GP), que es deixa veure per primera vegada entre els 5 millors. Després d’un començament de temporada complicat, sembla que se sent còmode en el traçat holandès, que destaca pels seus revolts ràpids i la seva absència de frenades.

6è va ser Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), que ja va ser 3r a la FP1 i torna al capdavant, per davant de Dominique Aegerter (Kiefer Racing) i de Xavi Vierge (Tech3 Racing)

Es van millorar els temps del matí ja que les temperatures van pujar considerablement sense arribar a la calor. Els registres es van baixar en més de quatre dècimes: el millor temps del matí, en possessió de Luthi, es va quedar a 431 mil·lèsimes del millor de Morbidelli.

Destaca veure a Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) tan enrere: el guanyador a Mugello va ser 11.º.