El millor temps de la primera jornada de la categoria lleugera va ser per a Jorge Martín (Del Conca Gresini Moto3). El madrileny va parar el crono en un temps de 1:42.414, demostrant que és un dels pilots més competitius a una volta, però no aconsegueix rematar la seva gran feina el dia de la cursa. Es presenta com el màxim favorit de cara a la batalla per la Pole Position, pel que s’ha vist en altres Grans Premis i durant el dia d’avui.

Els tres millors homes de dissabte van ser espanyols: 2n va ser el valencià Aron Canet (Estrella Galicia 0,0). Va poder celebrar la seva recent renovació amb el seu equip amb un dia positiu en el qual es posiciona al capdavant, tot i no ser un circuit especialment positiu per ell: l’any passat va patir una espectacular caiguda. 3r, completant el triplet espanyol, va acabar Joan Mir (Leopard Racing) a més de mig segon.

En persecució als espanyols, Fabio di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3) va ser l’alternativa. El 5è classificat també va ser espanyol: tot i que encara no ha aconseguit cap podi, Marc Ramírez (Platinum Bay Real Estate) ja ha demostrat que pot ser competitiu i estarà en la lluita per la Pole.

Els van seguir de prop Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0), Ayumu Sasaki (SIC Racing Team) i Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers).

La sessió matinal va ser dominada per l’alemany Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing), encara que els registres es van baixar a la pràctica vespertina. El més ràpid de la FP2 va ser 0.817 segons més ràpid que el millor temps del matí.

La tarda va estar marcada pel temps a la província de Drenthe, sense començar a ploure encara a la FP2, el cel va amenaçar diverses vegades amb començar a ploure, però la sessió es va mantenir en sec fins als últims instants, que es va treure la bandera de pluja i no es van millorar els temps.