Franco Morbidelli s’ha endut la Pole del GP d’Itàlia de Moto 2 després d’una fantàstica última volta (1:51.679) en la qual ha superat el seu company Alex Márquez. Mattia Pasini sortirà tercer.

Durant els primers minuts de la sessió, Álex Márquez, dominador de la jornada del divendres, va marcar en 1:51.715 que trigaria a ser superat. Va ser un primer quart d’hora força accidentat, amb caigudes de Pecco Bagnaia, Xavi Vierge, que va haver de visitar el centre mèdic; i Sandro Cortese. Darrere de Márquez, Thomas Luthi, Franco Morbidelli Takaaki Nakagami lluitaven per la primera línia.

La sessió va romandre força inactiva fins els darrers 10 minuts, i les posicions gairebé no van variar. Cap al final, tots van tornar a pista. Mattia Pasini, que havia liderat el tercer entrenament lliure, va pujar fins la tercera plaza a una dècima i mitja de Márquez. Pilots com Miguel OliveiraJorge Navarro estaven essent força sòlids, però no arribaven als temps dels cinc primers. A falta de dos minuts, Remy Gardner va caure.

En el seu darrer gir, Morbidelli va prendre la Pole al seu company, que portava tota la sessió liderant la taula de temps. Ningú no el va superar i el líder del mundial es va endur la tercera Pole de l’any en un nou doblet del Estrella Galicia 0’0 Marc VDS. Pasini ha sigut tercer amb Luthi, Nakagami Luca Marini en segona línia; i Navarro, Lorenzo Baldassarri Oliveira en la tercera.

La cursa de Moto 2 es disputarà demà diumenge a les 12:20 hora local.