En la sessió de qualificació del GP de Les Amèriques de Moto 2, el protagonista ha estat el de sempre. Franco Morbidelli s’ha imposat a Mattia Pasini i Álex Márquez i s’ha endut la tercera Pole de l’any.

En el primer intent, Franco Morbidelli, líder i dominador del mundial es va posar primer seguit del seu company Álex Márquez. Pocs minuts després, el de Cervera estava a punt de superar el seu company per posar-se primer però va caure a l’últim revolt.

La sessió va continuar sense cap incident ni cap canvi important a les posicions capdavanteres. Quan faltaven 15 minuts per al final, Márquez va ascendir a la primer posició superant al seu company per tres dècimes. Quan restaven menys de 10 minuts, Morbidelli va tornar a la primera posició, seguit d’un Mattia Pasini que va fer la seva volta a roda de l’italo-brasiler.

Finalment, res no va canviar i Morbidelli es va endur la tercera Pole consecutiva de la temporada, seguit de Pasini Márquez. L’italià del Marc VDS s’ha endut les tres Poles de la temporada i ha fet un gran pas de cara a guanyar la tercera cursa i ampliar el seu liderat. D’altra banda, el seu company no acaba d’aribar a superar-lo i els teòrics rivals, pilots com Takaaki Nakagami Thomas Luthi, no han estat a l’alçada.