El pilot colombià s’ha fet amb la victòria en la primera cursa de la IndyCar aquesta temporada, disputada al circuit de Sant Petersburg. Després d’ell han acabat el seu company d’equip, Simon Pagenaud, i el nord-americà Ryan Hunter-Reay.


Simon Pagenaud mantenia la primera posició en la sortida, amb els seus dos companys d’equip, Helio Castroneves i Juan Pablo Montoya darrere d’ell. Per darrere Sato i Hinchcliffe patien dues punxades, perdent molt de temps en haver de passar per boxes a canviar les rodes.

Tony Kanaan tenia problemes per superar a Pigot, i va decidir fer un canvi d’estratègia, entrant en les primeres voltes, sabent que tindria que fer una parada més que la resta.

Castroneves va començar a rodar més lent que els seus perseguidors, i aviat va ser superat per Montoya, Dixon i Hunter-Reay, abans d’entrar a boxes a realitzar la seva primera parada.

Després d’haver passat diverses vegades per boxes, Newgarden es va haver de retirar per problemes mecànics en el seu Chevrolet.

Després de les primeres parades a boxes, Pagenaud continuava al capdavant seguit de Montoya, Dixon, Daly i Filippi, que havien guanyat moltes posicions a la parada a boxes. Després d’ells Hunter-Reay, Andretti i Castroneves, completaven el Top 8.

Montoya estava rodant realment ràpid, i en la volta 35 la distància amb Pagenaud s’havia reduït ja a menys d’un segon.

Conor Daly va ser el primer dels pilots del capdavant en realitzar la seva segona parada, a la volta 42.

En la volta 46 es va produir el primer “caution” de la cursa. Hunter-Reay estava avançant a Filippi al primer revolt, i Marco Andretti va voler aprofitar també el buit i intentar l’avançament, però va impactar contra el pilot italià, fent una virolla i quedant-se parat al mig de la pista.

Tots els pilots que no havien parat en aquell moment, van aprofitar per fer-ho. Daly i Kanaan van ser els principals beneficiats, ja que ocupaven les dues primeres posicions seguits de Pagenaud, Montoya, Dixon i Hunter-Reay.

Quan es va rellançar la cursa Pigot va perdre un tros del seu aleró davanter en l’últim revolt, això sumat al fet que a Andretti se li va parar el cotxe, va provocar el segon “caution” de la cursa.

A la segona resortida, Montoya va avançar finalment a Pagenaud, mentre per davant Daly mantenia la primera posició resistint els atacs de Kanaan.

Però la bandera verda no duraria molt de temps. Rahal li tancava la porta a Muñoz, que el feia envirollar-se, provocant un tap al revolt 4 on pilots com Servià o Bourdais es veien involucrats.

Montoya va prendre el liderat de la cursa després d’avançar a la resortida a Daly, mentre que Castroneves va aprofitar per avançar a Dixon i col·locar-se quart. Mentrestant Muñoz va ser penalitzat per “contacte evitable” en l’accident amb Rahal.

A falta de 40 voltes per al final, Dixon va ser el primer dels pilots del capdavant en fer la tercera parada a boxes ja que tenia problemes de sobreescalfament.

Després d’aquesta tercera ronda de parades en boxes Montoya mantenia el liderat de la cursa, seguit de Pagenaud i Castroneves. Dixon va baixar fins a la novena posició amb la seva parada anticipada, i Daly fins a la catorzena, ja que va parar dues vegades per canviar el seu aleró.

A falta de 3 voltes per al final, Ryan Hunter-Reay va avançar a Castroneves per trencar el triplet de Penske al podi, amb un genial avançament per dins el revolt 4.

Montoya es va fer finalment amb la victòria, després d’un últim stint sense errors. Després d’ell han acabat Pagenaud, Hunter-Reay, Castroneves, Aleshin després de sortir 17è, Sato, Dixon, Muñoz, Kanaan i Kimball, que ha xocat a l’últim revolt.