McLaren va posar en pista el seu nou monoplaça, el MCL33. L’equip britànic no va voler perdre el temps i ho va fer poc després de presentar el mateix MCL33. Concretament va ser al circuit de Navarra, en motiu de l’habitual “filming day” que els equips realitzen durant l’inici de la pretemporada. El primer en rodar va ser Fernando Alonso, qui -després de fer 50 km abans de cedir-li el seient al seu company- es va mostrar entusiasmat amb el rendiment del nou monoplaça propulsat per Renault.

“Em vaig sentir genial. Sempre és un moment especial pilotar el cotxe per primer cop. Tot va sortir bé. Estic desitjant fer una volta a tota velocitat, però de moment ha anat bé. Rodem darrere d’altres cotxes que porten càmeras i aquest tipus de coses. No va ser a molta velocitat, però és bo perquè els patrociandors tinguin imatges i perquè nosaltres tinguem també un primer contacte amb el seient, els pedalts…” va explicar Alonso.

El circuit de Barcelona-Catalunya va ser el lloc elegit per Renault per engegar per primer cop el nou RS18 en el marc del “filming day”. Ho va fer amb Nico Hulkenberg al volant. Qui s’ho va mirar atentament va ser Carlos Sainz, que es va mostrar molt “content” tant amb l’equip com amb el nou monoplaça.

 

“S’està preparant per la temporada amb molt d’entusiasme”, va comentar el seu pare, l’actual campió del Dakar en cotxes. “Les proves comencen la pròxima setmana, el Renault es va presentar aquesta setmana, està molt emocionat i els que estem amb ell també. Pel que diu, confia en què donaran un pas endavant”.

Per altra banda, equips com Alfa Romeo i Haas també van fer els seus respectius “filming day” al circuit català, i Toro Rosso ho va fer al circuit italià de Misano. Demà diumenge 25 de febrer, Robert Kubica serà l’encarregat d’estrenar el Williams al circuit de Motorland.