Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) ha aconseguit la seva cinquena victòria de l’any després d’una fenomenal batalla en el circuit de Phillip Island amb Alex Màrquez (Estrella Galicia 0.0), que ha estat segon, abatut a la línia de meta per vint-i-nou mil·lèsimes. Alex Rins ha completat el podi del Gran Premi Tissot d’Austràlia.


 

Miller manté les espatlles en alt a la categoria més efervescent i incerta del Campionat del Món. El pilot australià, que al 2015 es catapultarà directament a la categoria reina, vol marxar per la porta gran de la categoria que l’ha posat en òrbita i aquest diumenge, en el seu circuit de casa, ho ha demostrat protagonitzant una cursa perfecta i atrapant l’únic resultat que li val per retallar l’avantatge d’Àlex Màrquez, el pilot que l’ha rellevat al capdavant de la classificació general des del Gran Premi disputat a Aragó.

El més petit dels Màrquez ha arrencat molt bé des de la pole, i s’ha situat a la capçalera exercint de líder en els compassos inicials. Rins l’ha avançat a la tercera volta, però ni un ni altre han pogut plantejar-se una hipotètica fuga, ja que aviat han quedat engolits pel grup davanter, a vegades estirat i a vegades increïblement apretat, però sempre nodrit amb al menys onze pilots que han rodat a ritme frenètic intercanviant posicions constantment. Allí galopaven fins a meitat de cursa Brad Binder (Ambrogio Racing), l’idol local Miller, Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), Efrén Vázquez (SaxoPrint-RTG), Isaac Viñales  (Calvo Team), Alexis Masbou (Ongetta-Rivacold), Juanfran Guevara (Mapfre Aspar) i Danny Kent (Red Bull Husqvarna Ajo)

Rins ha fregat la caiguda en la quarta volta al descavalcar-se uns instants en el rasant més pronunciat del traçat, però ha pogut mantenir la verticalitat. En aquella fase de la prova hi ha hagut relleus a la capçalera: l’australià del Red Bull KTM, Fenati, Rins i Màrquez, però el festival d’avançaments i intercanvis de posicions ha estat constant també per darrere.

Semblava que l’estira i afluixa podia prolongar-se al llarg de les vint-i-tres voltes de la cursa, però poc abans del seu equador Viñales i Guevara han xocat els seus carenats i ambdós han anat a terra. El de Llançà i el murcià han pogut tornar a pista, però el primer d’ells ha hagut d’abandonar poc després i el segon ha quedat a la cua del grup.

A falta de cinc voltes Màrquez liderava, però en el següent gir un petit error l’ha desplaçat a la rereguarda del grup. El leridà ha reaccionat de forma fulminant i ha recuperat la primera posició. A dos voltes del final ha quedat eliminat l’italià Fenati per una caiguda en què es deixava les seves possibilitats matemàtiques de seguir la lluita pel títol. Pocs segons després també han caigut Kent i Binder, que havien mantingut posicions desatacades durant tota la prova.

Miller ha encarat l’últim gir a la capçalera de la cursa i ha aconseguit tancar les portes en els punts on els seus rivals l’havien avançat prèviament; ha arribat a la recta de meta davant i amb un hàbil zigzagueig ha neutralitzat el rebuf al que aspiraven Màrquez i Rins.

Amb la seva cinquena victòria de la temporada – per un marge de vint-i-nou mil·lèsimes sobre Màrquez – ha retallat cinc punts al de Cervera i manté vives les seves esperances en el campionat, tot i que el rival mantingui un marge de vint punts en la general que l’obligarà a seguir guanyant en les dues cites finals o a esperar un error greu del seu antagonista. També es manté en la batalla Alex rins, avui tercer, que compta ara amb dos-cents deu punts, vint-i-un menys que l’australià i quaranta-un de diferència respecte el seu company de garatge.

Moto3 Press Release