El motociclisme torna de vacances després de deixar enrere el Gran Premi d’Alemanya fa ja un mes. El circuit de Brno acull aquest final de setmana el GP de la República Txeca. Un GP pintat de negre per la notícia de la mort del reconegut expilot, Ángel Nieto.

El paddock s’ha vestit de dol per plorar la pèrdua de l’espanyol. Les xarxes socials s’han omplert de missatges d’ànim de part de pilots i aficionats. El pitjor del cas ha estat el tràgic i inesperat del mateix. Segur que les victòries del proper diumenge estaran totes dedicades a Ángel Nieto.

En el que a matèria esportiva es refereix, la primera sessió d’entrenaments de Moto 2 tancava l’espectacle del matí de divendres. La pluja ha estat present i el que s’ha portat el gat a l’aigua ha estat Miguel Oliveira amb un 2:15.754s.

El protagonista dels primers entrenaments d’aquest cap de setmana ha estat la igualtat. Els equips han començat temorosos i sense un gran ritme, però cap al final de la sessió han començat ha provar els possibles ‘set up’ de carrera i els temps han anat baixant exponencialment.

Remy Gardner i l’actual líder de la temporada, Franco Morbidelli han estat els pilots que s’han anat al terra cap al final de la sessió. L’italià ha acabat en 10ª posició quan estava rebaixant en 0.2s el temps d’Oliveira. La fina pluja contínua ha estat el gran problema al moment d’empenyer. Per sort, no ha estat cap caiguda important i han pogut anar al box sense cap problema.

Els últims instants del crono ha estat una successió quant a millores de temps, encara que a Oliveira se li veia molt còmode en el seu KTM i per això ha acabat amb la primera posició. En el segon graó del podi, l’italià Simone Corsi a poc menys de mig segon del portuguès. Tancant el TOP 3 el català Xavi Vierge.

En quarta posició, Hafizh Syahrin seguit d’Alex Marquez, Francesco Bagnaia, Thomas Luthi, Isaac Viñales, Sandro Cortese i tancant les deu primeres posicions de graella, l’actual líder del campionat, Morbidelli.

Quant als altres espanyols, Augusto Fernandez i Jorge Navarro no han pogut millorar el seu 18º i 19º lloc respectivament. Els germans Axel Pons i Edgar Pons s’han mantingut en la 23ª i 24ª posició i tancant la taula d’espanyols, en 32º lloc, Iker Lecuona.